Οδηγεί το μέλλον στη Χάλκη
citroen

Οδηγεί το μέλλον στη Χάλκη

Με στόχο την εξέλιξη και την καινοτομία η Citroën συμμετέχει στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και ηλεκτροκίνησης.

Η Citroën εμπνέεται από τη διαρκή επιθυμία των ανθρώπων για μετακίνηση και ελευθερία, συνδυάζοντας τεχνολογία, άνεση και αυθεντικότητα! Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργεί και να εξελίσσει καινοτόμες λύσεις.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Citroën και των επίσης γαλλικών εταιρειών, Vinci και Akuo Greece, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα γίνουν πραγματικότητα οι ηλεκτρικές μεταφορές και ένα ολιστικό, πράσινο και αειφόρο σχέδιο δράσης, τα οποία θα έχουν άμεσα ένα θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού.

Η Χάλκη έχει χαρακτηριστεί ως το νησί της ειρήνης και της φιλίας των νέων όλου του κόσμου. Η Citroën σχεδιάζει να προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό του στόλου του νησιού με την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων από ηλεκτρικά, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën θα παράσχουν δωρεάν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, για την αντικατάσταση των παλιών και ρυπογόνων οχημάτων δημόσιας χρήσης στο νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας όπως της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα αποτελέσουν απτό παράδειγμα και πρότυπο αειφόρου κινητικότητας με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης, για όλους τους κατοίκους της Χάλκης.

Παράλληλα, μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης έξυπνης και κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας για όλους, η Citroën θα παράσχει τη δυνατότητα σε κατοίκους, νομικά πρόσωπα και φορείς του νησιού να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων σε τιμές κόστους. Όπως ανακοινώθκηε, θα είναι διαθέσιμη μία ευρεία γκάμα επιλογών έξυπνης και φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας που περιλαμβάνει ελαφρά τετράτροχα, επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα με ταυτόχρονα δωρεάν χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών τηλεματικής που αυτά διαθέτουν. Η μετάβαση στην έξυπνη και φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα αναμένεται να υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συμβολή του Ομίλου Συγγελίδη και της Citroën στο σημαντικό εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στο νησί της Χάλκης».
Πρόεδρος του Ομίλου Συγγελίδη, κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.