Η επιστροφή του περιστροφικού κινητήρα  
Mazda

Η επιστροφή του περιστροφικού κινητήρα  

Η Mazda παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών το MX-30 e-Skyactiv R-EV, ένα plug-in hybrid μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα ως γεννήτρια. 

Διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 85 χλμ. με μπαταρία, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης της γεννήτριας για μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων. Με αυτό τον τρόπο, σε όλη τη διάρκεια της οδήγησης το αυτοκίνητο κινείται με ηλεκτροκινητήρα.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν περιστροφικό κινητήρα για την κίνηση της γεννήτριας, εκμεταλλευόμενη τη μοναδική ικανότητά τους να παράγουν την απαιτούμενη ισχύ μέσω μικρών μονάδων ισχύος. Ο νέος περιστροφικός κινητήρας 8 C τοποθετείται μαζί με τη γεννήτρια και έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης, ενώ ο συμπαγής αυτός ηλεκτρικός κινητήρας συνδυάζεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 17,8 kWh και μία δεξαμενή καυσίμου 50 λίτρων.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV προσφέρει χαρακτηριστικά όπως: συμβατότητα με κανονική φόρτιση AC 1 ή 3 φάσεων, γρήγορη φόρτιση DC και τροφοδοσία 1.500 W, καθώς και τρεις λειτουργίες οδήγησης, ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης: Normal, EV και Charge. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Mazda, με τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 125 kW, παρέχει ακόμη και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις οδήγησης από το MX-30 BEV. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.