Η Υφυπουργός Μεταφορών στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων «CX PUZZLE»
αστική κινητικότητα

Η Υφυπουργός Μεταφορών στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων «CX PUZZLE»

Κατά τη διάρκεια του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πωλήσεων «CX PUZZLE», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου παρουσίασε τη στρατηγική του Υπουργείου για τη βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές, μέσω της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Σύμφωνα με την ομιλία της Υφυπουργού, θεωρείται επιβεβλημένη η δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στις μεταφορές, με έμφαση σε σύγχρονες, έξυπνες, πράσινες και φιλικές προς όλους συγκοινωνίες, καθώς και η θετική εμπειρία του επιβάτη και του πελάτη στις μετακινήσεις, όπως και ο ρόλος της ολιστικής πολιτικής για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα που υλοποιείται από το 2019. Χαρακτηριστικά, η κυρία Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) που είναι διαθέσιμα για όλους τους Δήμους της χώρας.

Στην προώθηση του μοντέλου της ηλεκτροκίνησης ως στρατηγική επιλογή της Πολιτείας για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, η Υφυπουργός παρουσίασε μέτρα όπως τα: «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», «Πράσινα Ταξί», «Φορτίζω Παντού» και «e-Astypalea».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την οδική ασφάλεια, την προσβασιμότητα και τη σημασία της εξέλιξης προς μια πιο βιώσιμη και ασφαλή κινητικότητα για όλους. Σε όλες αυτές τις εξαγγελίες της Υφυπουργού αντικατοπτρίζεται η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση μιας βιώσιμης, πράσινης και φιλικής κινητικότητας για τους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.