Νέες λειτουργίες Honda SENSING
HONDA SENSING 360

Νέες λειτουργίες Honda SENSING

Η Honda Motor Co., Ltd. αποκάλυψε τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς του συστήματος ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda SENSING 360, καθώς και του Honda SENSING Elite, μίας κορυφαίας παραλλαγής του Honda SENSING, αντίστοιχα. 

Η Honda εξελίσσει συνεχώς τις λειτουργίες του Honda SENSING. Το 2021, η εταιρεία παρουσίασε το Honda SENSING Elite με τη λειτουργία Traffic Jam Pilot, που πληροί τις προϋποθέσεις για την τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που απέκτησε μέσα από την έρευνα και εξέλιξη της τεχνολογίας Honda SENSING Elite, ο Ιάπωνας κατασκευαστής δημιούργησε το σύστημα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού που εξαλείφει τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα και συνεισφέρει στην αποφυγή συγκρούσεων και στη μείωση του φόρτου εργασίας του οδηγού στο τιμόνι. Η εφαρμογή του Honda SENSING 360 ξεκινάει με πρώτο σταθμό την Κίνα. Πιο αναλυτικά:

Honda SENSING 360

Νέες λειτουργίες θα μειώσουν περαιτέρω τόσο τον φόρτο του οδηγού ανιχνεύοντας μη φυσιολογικές συνθήκες στον ίδιο και τον περιβάλλοντα χώρο του οχήματος, όσο και τον κίνδυνο συγκρούσεων. Οι νέες λειτουργίες θα εφαρμοστούν διαδοχικά σε παγκόσμια βάση ξεκινώντας από το 2024.

Honda SENSING Elite

Οι νέες τεχνολογίες θα βοηθήσουν τον οδηγό να απολαμβάνει πιο άνετη μετακίνηση και ασφαλή μετάβαση στον προορισμό του, σε κάθε είδους δρόμο, συμπεριλαμβανομένων τώρα και των εκτός ταχείας κυκλοφορίας οδών, ενσωματώνοντας συστήματα αναγνώρισης και κατανόησης που έχουν επιτευχθεί αξιοποιώντας τις πρώιμες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης – AI (Artificial Intelligence) της Honda.

Advanced In Lane Driving με Hands-off Λειτουργία

Μειώνει τον φόρτο του οδηγού, λειτουργώντας το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι, για να τον βοηθήσει να διατηρήσει την κατάλληλη ταχύτητα του οχήματος και να παραμείνει στη λωρίδα του, ακόμα και όταν έχει αφήσει το τιμόνι.

Advanced Lane Change με Hands-off Λειτουργία

Το σύστημα αξιολογεί την κατάσταση και βοηθά στην αλλαγή λωρίδας και/ή την προσπέραση άλλου οχήματος, υπό ορισμένες συνθήκες.

Driver Emergency Support System

Όταν ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα του συστήματος για ανάκτηση του ελέγχου από τον ίδιο, το σύστημα βοηθά στην επιβράδυνση και το σταμάτημα του οχήματος στην ίδια λωρίδα.

Exit Warning

Ενώ το όχημα είναι σταθμευμένο, αν το σύστημα ανιχνεύσει άλλο όχημα να πλησιάζει από πίσω, η ένδειξη στην εμπρός κολόνα ή τον πλαϊνό καθρέπτη ανάβει, για να βοηθήσει τους επιβάτες να αναγνωρίσουν το όχημα που πλησιάζει, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης.

Driver Attention Warning and Collision Warning

Το σύστημα ανιχνεύει την κατάσταση του οδηγού, και όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με πεζό, ποδήλατο ή όχημα, εξαιτίας της μειωμένης προσοχής του οδηγού, π.χ. εάν αφαιρείται ή οδηγεί απρόσεκτα, το σύστημα μειώνει την ταχύτητα του οχήματος, ειδοποιεί τον οδηγό και εφαρμόζει ροπή διεύθυνσης για να διατηρήσει το όχημα μέσα στη λωρίδα.

In-Lane Collision Avoidance Assist Technology

Όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με πεζό, ποδήλατο ή όχημα και το σύστημα διαγνώσει ότι υπάρχει αρκετός χώρος μέσα στη λωρίδα στην οποία κινείται για να αποφευχθεί η σύγκρουση, τότε αυτό εξακολουθεί να μειώνει την ταχύτητα μέσα στη λωρίδα και βοηθά τον οδηγό στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύγκρουση.

Emergency Steering Support Technology

Όταν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με πεζό, ποδήλατο ή όχημα και ο οδηγός χειρίζεται το τιμόνι, το σύστημα συνεχίζει να μειώνει την ταχύτητα του οχήματος και να βοηθά στον έλεγχο διεύθυνσης.

Υποστήριξη οδηγού σε δρόμους που δεν είναι ταχείας κυκλοφορίας

Η Honda θα παρέχει στον οδηγό υποστήριξη σε δρόμους που δεν είναι ταχείας κυκλοφορίας, αξιοποιώντας τις εξαιρετικά προηγμένες τεχνολογίες αναγνώρισης και ελέγχου που μπορούν να διαχειρίζονται ένα περίπλοκο περιβάλλον κυκλοφορίας.

Automatic parking assist

Το Honda Sensing Elite προσφέρει τώρα μία λειτουργία για αυτόματο παρκάρισμα και έξοδο από το γκαράζ ενός σπιτιού ή από μία προκαθορισμένη θέση στάθμευσης σε ένα συγκρότημα κατοικιών.

Driver assistance για όλες τις οδηγικές καταστάσεις σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας

Εκτός από τις υπάρχουσες λειτουργίες διατήρησης της λωρίδας, αλλαγής λωρίδας και Traffic Jam Pilot, το Honda SENSING Elite διαθέτει, πλέον, μία λειτουργία υποστήριξης οδηγού για την είσοδο και έξοδο από έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Με όραμα μία κοινωνία με μηδενικά ατυχήματα για όλους τους χρήστες του δρόμου, η Honda υποστηρίζει την έρευνα και εξέλιξη τεχνολογιών ασφάλειας τόσο σε επίπεδο υλικού (hardware) όσο και λογισμικού (software).

ΠΗΓΗ: HONDA

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.