Κινητήρας Nettuno
Maserati

Κινητήρας Nettuno

Ο Nettuno είναι ο νέος κινητήρας V6 που θα κινεί τις καινούργιες Maserati, αρχής γενομένης από το πολυαναμενόμενο μοντέλο MC 20, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Σταδιακά η εταιρεία αποστασιοποιείται από τους κινητήρες V8 που συνδέονται άμεσα με την Ferrari. O Nettuno αποτελεί ένα τεχνολογικό επίτευγμα για την Maserati με ειδική απόδοση της τάξης των 210 ίππων/λίτρο και βάρος που δεν υπερβαίνει τα 220 κιλά.
Eξελίχθηκε εξ ολοκλήρου από την Maserati και παράγει 630 άλογα στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm ροπής από τις 3.000 έως τις 5.500 σ.α.λ. από 3,0 λίτρα χωρητικότητας. Η σχέση συμπίεσης για υπερ- τροφοδοτούμενο σύνολο είναι της τάξης του 11,0:1.

Το εν λόγω τεχνολογικό επίτευγμα της «Τρίαινας» διαθέτει αρχιτεκτονική V90°, 6-κύλινδρο δίδυμο turbo και σύστημα λίπανσης τύπου ξηρού κάρτερ.

Η ψυχή του κινητήρα είναι το καινοτόμο σύστημα καύσης με προθάλαμο που διαθέτει δύο μπουζί. Αυτή η τεχνολογία προέρχεται από τη Formula 1 και είναι τώρα διαθέσιμη, για πρώτη φορά, σε έναν κινητήρα που προορίζεται για το δρόμο. Ο κινητήρας έχει τρία κύρια χαρακτηριστικά:

  • Προθάλαμος ανάμεσα στον κύριο θάλαμο καύσης και το κεντρικό ηλεκτρόδιο που βοηθά στην ανάφλεξη του καύσιμου μίγματος.
  • Δευτερεύον μπουζί (Twin Spark), που διασφαλίζει ότι η ανάφλεξη είναι σταθερή σε ολόκληρο το φάσμα στροφών.
  • Σύστημα διπλού ψεκασμού – άμεσο και έμμεσο, το οποίο είναι συντονισμένο με την πίεση τροφοδοσίας καυσίμου στα 350bar, και ελαττώνει τον θόρυβο στις χαμηλές στροφές, μειώνει τις εκπομπές ρύπων και βελτιώνει την κατανάλωση.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.