NEXUS VIRTUAL DAYS 2021
NEXUS

NEXUS VIRTUAL DAYS 2021

Πάνω από 1000 µέλη της Κοινότητας Nexus, προµηθευτές, διανοµείς, συνεργάτες, συµµετείχαν στην εκδήλωση NEXUS Virtual Days 2021 που πραγµατοποιήθηκε στις 9 - 10 Νοεµβρίου 2021.

Η ανάπτυξη και η εξέλιξη της κοινότητας NEXUS, οι υπηρεσίες και τα εργαλεία που προσφέρει στα µέλη της, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια του διήµερου Nexus Virtual Days που πραγµατοποιήθηκε 9-10 Νοεµβρίου διαδικτυακά. Στελέχη εταιρειών, ειδικοί του κλάδου και εκπρόσωποι της Nexus ανέλυσαν τις τάσεις που αναµένεται να καθορίσουν την αυτοκινητοβιοµηχανία, αλλά και τη δευτερογενή αγορά. Συζητήθηκαν επίσης, οι προκλήσεις για τους προµηθευτές, τους διανοµείς και τα συνεργεία το επόµενο διάστηµα.

Οι συµµετέχοντες υπογράµµισαν την αξία της συνεργασίας, καθώς αποτελεί κοµβικό στοιχείο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη δηµιουργία καινοτόµων project, την ενίσχυση της βιωσιµότητας και την εξέλιξη, σε έναν κλάδο µε υψηλές προσδοκίες και αυξανόµενες απαιτήσεις.

Ο Gael Escribe, CEO της Nexus, ανέφερε πως έχει, πλέον, δημιουργηθεί ένα δίκτυο, με παρουσία σε πάνω από 40 χώρες. Σχεδόν 2.000 εταιρείες συμμετέχουν σε αυτό. Η πρόκληση για το επόμενο διάστημα είναι να επιτευχθεί η μέγιστη ανάπτυξη για κάθε μέλος της Κοινότητας: προμηθευτές, διανομείς και κάθε συνεργάτη.

Η σημασία και η εξέλιξη του δικτύου συνεργείων που έχει αναπτύξει η NEXUS αναδείχθηκε από τον Florian Precigout, Υπεύθυνο του Nexus Service Concept. Ο Florian, αναφέρθηκε στις 4 βασικές προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει το συνεργείο στο άμεσο μέλλον: ηλεκτρικά, κοινόχρηστα, διασυνδεδεμένα και αυτοματοποιημένα οχήματα.

Από την πλευρά του, ο Nicholas Russ, Υπεύθυνος του N! Sourcing Office (N!SO), επεσήμανε πως με βάση τις 3 σημαντικές αξίες του N!SO: ενοποίηση, ποιότητα, συνεργασία, τα μέλη της Κοινότητας μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία και τα project που είναι διαθέσιμα, ώστε να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους και να ανταποκριθούν στις απαιτητικές συνθήκες του κλάδου.

Επιπλέον, αναλύθηκαν πρωτοβουλίες και πρωτοποριακά προγράμματα που έχει δημιουργήσει η Nexus. Μεταξύ των οποίων η Inteliam, το Mobilion, το renovatio και το marketparts, που συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των μελών της Κοινότητας και στην ενίσχυση της καινοτομίας.


Περισσότερες από 3.500 ψηφιακές συναντήσεις πραγµατοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του διηµέρου, ενώ τα webinars που διεξήχθησαν από προµηθευτές προσέφεραν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το παρόν και το µέλλον του κλάδου.

Ο Gunter Weber, Περιφερειακός Πρόεδρος της Bosch σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, αναφέρθηκε στις παγκόσμιες ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί, καθώς και στις διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού, που δημιουργούν αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών αλλά και των logistics. Η πιο στενή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων είναι, για τον ίδιο, απαραίτητη για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Παράλληλα, τόνισε ότι η εταιρεία είναι προετοιμασμένη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, έχοντας ήδη επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος θα επενδύσει επιπλέον 700 εκατομμύρια σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, επεσήμανε πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα διατηρήσουν, για ένα μεγάλο διάστημα, την κυριαρχία τους στη δευτερογενή αγορά, μαζί με τις υβριδικές τεχνολογίες. Έτσι, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει σε εξαρτήματα, εργαλεία διάγνωσης και υπηρεσίες για τα συνεργεία, για παραδοσιακά, υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, καθώς και στον τομέα των ADAS, με αισθητήρες, λύσεις βαθμονόμησης κ.ά.

Ο Jean-Francois Bouveyron, Αντιπρόεδρος ΕΜΕΑ Aftermarket της Delphi Technologies, τόνισε ότι η δευτερογενής αγορά δεν πρέπει να ανησυχεί, αλλά να είναι προετοιμασμένη για τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Όπως ανέφερε, η Delphi Technologies και η BorgWarner θα συνεχίσουν να προσφέρουν προϊόντα για συστήματα ψεκασμού βενζίνης, diesel, συντήρησης οχημάτων, ηλεκτρονικά συστήματα και λύσεις συνεργείου (εξοπλισμό διάγνωσης και ελέγχου, εκπαιδεύσεις κλπ.). Παράλληλα, στον τομέα των ηλεκτροκίνητων, θα διαθέτουν, στη δευτερογενή αγορά, προϊόντα που αφορούν τη φόρτιση, την παροχή ρεύματος και μετατροπείς DC/DC για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Επεσήμανε, ακόμη, τη σημασία των διαγνωστικών και αναφέρθηκε στο νέο εργαλείο διάγνωσης που παρουσίασε η Delphi, το BlueTech νέας γενιάς, ενώ εστίασε και στο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαθέτει η εταιρεία.

Εκπρόσωποι της Hella ανέδειξαν τη σημασία των ηλεκτρονικών συστημάτων στα σημερινά οχήματα, καθώς εξαρτήματα, όπως κάμερες, ραντάρ, αισθητήρες κ.ά. παρέχουν καθοριστικές πληροφορίες για τη λειτουργία και την κίνηση των οχημάτων. Ανέλυσαν τις αλλαγές που φέρνουν στα ηλεκτρονικά συστήματα η διασύνδεση και η ψηφιοποίηση, η αυτοματοποιημένη οδήγηση, η εξατομίκευση των οχημάτων και ο εξηλεκτρισμός. Ο έλεγχος του αυτοκινήτου και πολλές λειτουργίες του βασίζονται πλέον σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα, επηρεάζοντας, φυσικά, τις εργασίες συντήρησης, διάγνωσης και επισκευής.

H NRF αξιοποίησε την ευκαιρία για να παρουσιάσει τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής που έχει δημιουργήσει και περιλαμβάνουν καινοτόμα μηχανήματα και διαδικασίες, υπερσύγχρονες μεθόδους διαχείρισης των πρώτων υλών και κατασκευής, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κάθε πελάτη. Ακόμη, παρουσίασε τον νέο πάγκο δοκιμών για συμπλέκτη βεντιλατέρ, τον, επίσης νέο, πάγκο δοκιμών για βοηθητικές αντλίες νερού, καθώς και το υπερσύγχρονο μηχάνημα ελέγχου διάφορων εξαρτημάτων, που απέκτησε πρόσφατα, για την εξασφάλιση της υψηλότερης ποιότητας των προϊόντων που προσφέρει.

Ο Maik Evers, επικεφαλής των συστημάτων πλαισίου της Schaeffler, ανέδειξε το ευρύ χαρτοφυλάκιο της εταιρείας για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, που, μεταξύ άλλων, βελτιώνουν την ασφάλεια και την άνεση στην οδήγηση. Ακόμη, εστίασε στα εξαρτήματα και τα συστήματα που αναπτύσσει για τα αυτοματοποιημένα οχήματα, καθώς και για τη μείωση του βάρους των οχημάτων και την εξοικονόμηση καυσίμου. Αντίστοιχα, μία εκτενής γκάμα προϊόντων είναι διαθέσιμη στο Aftermarket, με στόχο την υποστήριξη διανομέων και συνεργείων για την ορθή και αποτελεσματική ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής.

Εκπρόσωποι της NTN-SNR υπογράμμισαν τη σημασία της συμμετοχής στην κοινότητα της NEXUS και τη δυνατότητα προσέγγισης και σύναψης συνεργασιών με εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Ακόμη, τόνισαν τις πρωτοποριακές τεχνολογίες της εταιρείας που την έχουν αναδείξει σε μία από τις κορυφαίες στον τομέα. Μία ευρεία γκάμα προϊόντων για το πλαίσιο, τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης είναι διαθέσιμη στη δευτερογενή αγορά με την ποιότητα και την αξιοπιστία ενός κορυφαίου κατασκευαστή.

Ο Michel Forissier, επικεφαλής μηχανικός και marketing της Valeo, εστίασε στη μετάβαση της αγοράς προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Ήδη, η Valeo, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι ηγέτης στα ηλεκτρικά συστήματα παγκοσμίως, με ένα χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από εξαρτήματα για κινητήρες και για τη θερμική διαχείριση. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρουσιάσει μία νέα σειρά προϊόντων, τους σταθμούς φόρτισης AC, το πρώτο τρίμηνο του 2022, για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης.

Στο webinar της εταιρείας Gates, ο Jason Ford ανέλυσε την εξέλιξη των ευρωπαϊκών κανονισμών για τα όρια εκπομπών ρύπων που γίνονται πιο αυστηροί με την πάροδο του χρόνου, καθώς και τις συνθήκες οδήγησης που αλλάζουν (μέση ταχύτητα, χρόνος ρελαντί κλπ.). Παρουσίασε επίσης τα διαφορετικά επίπεδα υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με τη μετάδοση της κίνησης. Όλα αυτά οδηγούν στη δημιουργία νέων τεχνολογιών και προϊόντων, όπως οι ιμάντες που προσφέρει η εταιρεία για οχήματα με σύστημα Start-Stop.

Η εκδήλωση NEXUS Virtual Days 2021 ανέδειξε τον σηµαντικό ρόλο της Κοινότητας και της συνεργασίας των µελών, που συµβάλλει στην καλύτερη λειτουργία, τη µεγαλύτερη αποδοτικότητα και την ανάπτυξη του κάθε µέλους ξεχωριστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.