Αισθητήρες στροφών και ΑΝΣ
esps

Αισθητήρες στροφών και ΑΝΣ

Η εταιρεία συµπληρώνει την γκάµα προϊόντων της µε µία εκτεταµένη σειρά αισθητήρων στροφών και ΑΝΣ, οι οποίοι έχουν καθοριστικό ρόλο στον ακριβή χρονισµό του ψεκασµού και της ανάφλεξης, για τη βέλτιστη απόδοση του κινητήρα.

Η NGK|NΤΚ διαθέτει ήδη ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο αισθητήρων που περιλαµβάνουν MAF, MAP, λάµδα, θερµοκρασίας καυσαερίων και NOx µε το εµπορικό σήµα NTK. Πλέον, ενισχύει τη θέση της στην αγορά, µε τους – κορυφαίας ποιότητας και ευρείας κάλυψης – αισθητήρες στροφών και ΑΝΣ. Έτσι, καθίσταται ένας ολοκληρωµένος προµηθευτής για αισθητήρες, ένα one-stop shop.

Οι αισθητήρες στροφών και ΑΝΣ παρέχουν στην ηλεκτρονική µονάδα ελέγχου του κινητήρα (ECU) τις βασικότερες πληροφορίες που απαιτούνται για τη λειτουργία του, στέλνοντας σήµατα σχετικά µε την ταχύτητα περιστροφής και τις σχετικές θέσεις του στροφαλοφόρου και του εκκεντροφόρου άξονα:

  • Ο στροφαλοφόρος άξονας, ο οποίος συνδέεται µε τα έµβολα και το κιβώτιο ταχυτήτων, µετατρέπει τις γραµµικές, κατακόρυφες κινήσεις των εµβόλων σε περιστροφική κίνηση που ενεργοποιεί τον κινητήρα και κάνει το όχηµα να κινείται. Ο αισθητήρας στροφών (του στροφαλοφόρου άξονα) παρακολουθεί την ταχύτητα περιστροφής, καθώς και τη θέση του στροφαλοφόρου.
  • Ο σκοπός του εκκεντροφόρου άξονα είναι να ανοίξει και να κλείσει τις βαλβίδες. Συνδέεται και παίρνει κίνηση από τον στροφαλοφόρο άξονα και περιστρέφεται στο µισό της ταχύτητας του στροφαλοφόρου. Ο αισθητήρας θέσης (του εκκεντροφόρου) καταγράφει συνεχώς τη θέση του εκκεντροφόρου άξονα για να εξασφαλίσει τον κατάλληλο συγχρονισµό.

Και τα δύο αυτά σήµατα από τους αισθητήρες χρησιµοποιούνται από την ECU για τον προσδιορισµό του κυλίνδρου ο οποίος βρίσκεται κάθε στιγµή στον χρόνο ισχύος. Έτσι, η ECU καθορίζει ακριβώς πότε πρέπει να ψεκαστεί καύσιµο και πότε πρέπει να αποδώσει την υψηλή τάση ο πολλαπλασιαστής για τον τέλειο χρονισµό του σπινθήρα από το µπουζί και για τον οµαλό έλεγχο του κινητήρα.

O σηµαντικός ρόλος των αισθητήρων στροφών και ΑΝΣ στη λειτουργία του οχήµατος κάνει την επιλογή ενός προµηθευτή κορυφαίας ποιότητας ακόµα πιο σηµαντική.

NTK ESPS

  1. Το οµοιόµορφο και χρηστικό σύστηµα κωδικοποίησης, η χαρακτηριστική συσκευασία και η ετικέτα στις δύο πλευρές, βοηθούν στον αποτελεσµατικό χειρισµό του αποθέµατος.
  2. Οι αισθητήρες προστατεύονται σε µία σφραγισµένη, διάφανη σακούλα µίας χρήσης για εύκολη επιθεώρηση και ασφάλεια.
  3. Κάθε αισθητήρας στροφών και ΑΝΣ της NTK είναι κατάλληλα στεγανοποιηµένος ώστε να αποφεύγονται οι διαρροές και να εξασφαλίζεται η µακρά διάρκεια ζωής του προϊόντος, καθώς οι σφραγισµένες φίσες εµποδίζουν την περιβαλλοντική διάβρωση και παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση.
  4. Η γκάµα αισθητήρων στροφών και ΑΝΣ της NTK περιλαµβάνει 567 εξαρτήµατα που καλύπτουν το 88% του ευρωπαϊκού στόλου αυτοκινήτων, δηλαδή περίπου 270 εκατοµµύρια αυτοκίνητα στην Ευρώπη.
  5. Οι τύποι περιλαµβάνουν αισθητήρες επαγωγικού τύπου, οι οποίοι παράγουν αναλογικό σήµα, και αισθητήρες Hall Effect, οι οποίοι δίνουν ψηφιακό σήµα.
  6. Όλα τα εξαρτήµατα δοκιµάζονται σε ακραίες συνθήκες, µε θερµοκρασιακές µεταβολές που κυµαίνονται από -25°C έως 135°C, προκειµένου να παραχθούν τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά.
  7. Όλοι οι νέοι αισθητήρες στροφών και ΑΝΣ περιλαµβάνονται στους µεγαλύτερους ηλεκτρονικούς καταλόγους, όπως το TecDoc. Επιπλέον, ο κατάλογος της ΝΤΚ για τους αισθητήρες είναι διαθέσιµος σε µορφή PDF για αποθήκευση και εκτύπωση, µέσα από την ιστοσελίδα της NGK SPARK PLUG.


Οι αισθητήρες στροφών και ΑΝΣ παρέχουν στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα (ECU) τις βασικότερες πληροφορίες που απαιτούνται για τη λειτουργία του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.