Λύση επισκευής για ήπια υβριδικά
Audi

Λύση επισκευής για ήπια υβριδικά

Η εταιρεία προετοιµάζεται για την επισκευή σύγχρονων και µελλοντικών υβριδικών οχηµάτων και διαθέτει για τη δευτερογενή αγορά το INA FEAD KIT για οχήµατα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας των 48 volt.

Η Schaeffler, με εμπειρία και τεχνογνωσία ως προμηθευτής της Πρώτης Τοποθέτησης και του Aftermarket, προσφέρει μία λύση επισκευής για τον ιμάντα παρελκομένων (FEAD) για υβριδικά οχήματα με τάση 48 volt. Το κιτ INA FEAD 48 volt είναι πλέον διαθέσιμο για τα μοντέλα Renault Scenic και Megane dCi 110 Hybrid Assist και περιλαμβάνει τον ιμάντα poly-V, τις τροχαλίες και τους τεντωτήρες, καθώς και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Κατά τη διάρκεια του έτους αναμένεται να πραγματοποιηθεί επέκταση της προσφοράς και για άλλες εφαρμογές οχημάτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 2020 είναι το έτος-κλειδί για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική κινητικότητα και για πρώτη φορά πρέπει να τηρηθούν τα όρια εκπομπών CO2 που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τη δευτερογενή αγορά, αντίστοιχα, τίθεται το ερώτηµα ποια ανταλλακτικά θα είναι απαραίτητα στο µέλλον και πώς µπορούν να παρέχονται οι υπηρεσίες.

Οι τεχνικές προκλήσεις για τις οποίες θα πρέπει να προετοιμαστούν τα συνεργεία για το μέλλον είναι πολλαπλές και πολύπλοκες. Η ήπια υβριδική τεχνολογία 48 βολτ παίζει κεντρικό ρόλο στη μετατροπή του συστήματος κίνησης παρελκομένων FEAD από έναν καταναλωτή ισχύος σε έναν πάροχο ενέργειας: Η μίζα και η γεννήτρια αντικαθίστανται από μία μίζα /γεννήτρια που παίρνει κίνηση από ιμάντα ή BAS σε συντομία. Σε αλληλεπίδραση με μία μπαταρία 48 volt, το όχημα μπορεί να «ρολάρει» με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης εντελώς απενεργοποιημένο, εξοικονομώντας έτσι έως και 7% των εκπομπών CO2. Κατά την επιτάχυνση, η γεννήτρια /μίζα μπορεί επίσης να αυξήσει τη ροπή κίνησης με τη λεγόμενη «λειτουργία ώθησης», βελτιώνοντας έτσι τόσο την απόδοση όσο και την άνεση.


Το χαρτοφυλάκιο της Schaeffler περιλαμβάνει ήδη εξαρτήματα που καλύπτουν περισσότερο από το 85% όλων των υβριδικών οχημάτων.

Αυτό αντιστοιχεί σχεδόν στην ίδια κάλυψη με τα οχήματα με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Για τον ιμάντα χρονισμού και τον ιμάντα κίνησης παρελκομένων, η εταιρεία προσφέρει λύσεις επισκευής για περισσότερα από τα μισά υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα. Ήδη σήμερα, τα συνεργεία τοποθετούν τις λύσεις επισκευής της Schaeffler, μεταξύ άλλων: Για το σύστημα του κινητήρα, το κιτ της INA Timing Belt Drive για το Audi A3 Sportback 1.4 TFSI e-tron, το VW GOLF VII 1.4 GTE Hybrid και το Volvo D5 και D6 Hybrid. Για επισκευές στο πλαίσιο, για παράδειγμα, το FAG WheelSet τοποθετείται στο Renault Scenic 4 με υβριδική υποβοήθηση 1.5 dCi και στις BMW X5 και X6 Hybrid.

Δεν είναι επανάσταση, αλλά η εξέλιξη

Τα συνεργεία πρέπει να προετοιµαστούν για µία µεταβατική περίοδο, καθώς η ηλεκτρική κινητικότητα δεν θα καθιερωθεί από τη µία µέρα στην άλλη.


Βλέπουµε την προσθήκη της ηλεκτροκίνησης στην αρχιτεκτονική οχηµάτων ως εξέλιξη. Οι διαδικασίες διάγνωσης και επισκευής ενδέχεται να αλλάξουν, όμως τα ανεξάρτητα συνεργεία θα είναι σε θέση να επισκευάσουν υβριδικά και ηλεκτρικά οχήµατα. Είναι σηµαντικό ότι αποδέχονται τις αλλαγές στην αγορά, επενδύουν σε µελλοντικές τεχνολογίες και εκπαίδευση.
Rouven Daniel, Αντιπρόεδρος Συστηµάτων μετάδοσης κίνησης και υπεύθυνος για την ηλεκτροκίνηση στη Schaeffler Automotive Aftermarket

Ανεξάρτητα από τον τύπο µετάδοσης, η αγορά ανταλλακτικών προχωρά µε περίπου πέντε χρόνια καθυστέρηση. Αυτό ισχύει εξίσου για τα υβριδικά και τα αµιγώς ηλεκτρικά οχήµατα. Και για τους δύο τύπους οχηµάτων, η Schaeffler εκτιµά πως το σχετικό µερίδιο στην αγορά ανταλλακτικών – δηλαδή για τα οχήµατα ηλικίας άνω των πέντε ετών – θα είναι λιγότερο από 5% παγκοσµίως τα επόµενα χρόνια, µε έναν στόλο που ταυτόχρονα αυξάνεται. Το «πλάνο 30-40-30» της Schaeffler προβλέπει 30% πλήρως ηλεκτρικά οχήµατα, 40% υβριδικά και 30% µε παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2030.


Συνεπώς, δεν περιµένουµε µία επανάσταση για τα επόµενα χρόνια, αλλά µάλλον την εξέλιξη. Με το χαρτοφυλάκιό µας, είµαστε άρτια εξοπλισµένοι ως συνεργάτες για τους πελάτες µας και τα συνεργεία.
Rouven Daniel

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.