Συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. για την οδική ασφάλεια
Bosch

Συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. για την οδική ασφάλεια

Ενισχύεται η συνεργασία της Bosch Ελλάδος (Robert Bosch Α.Ε.) και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε έναν νέο στρατηγικό άξονα που αφορά στις νέες τεχνολογίες των αυτοκινήτων και την ασφάλεια των οδηγών.

Η BOSCH Ελλάδος, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την ασφάλεια των οδηγών, ευαισθητοποιημένη σε θέματα ασφαλούς και οικολογικής οδήγησης, αλλά και οδικής ασφάλειας γενικότερα, αγκαλιάζει την προσπάθεια του Ινστιτούτου για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των χρηστών του δρόμου. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, βρίσκεται δίπλα στο Ι.Ο.ΑΣ για να ενημερώσει τους οδηγούς και να συμβάλλει στην εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες που θωρακίζουν την ασφάλεια τους, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας.

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού – ADAS

Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού νέας τεχνολογίας, γνωστά ως ADAS*, μπορούν να συμβάλουν δραστικά στη μείωση των τροχαίων. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και για την ομαλή μετάβαση στην αυτόνομη οδήγηση, τα νέα οχήματα που πωλούνται στην ΕΕ θα εξοπλίζονται υποχρεωτικά με συστήματα ADAS. Ήδη κυκλοφορούν αρκετά οχήματα που διαθέτουν σύστημα ADAS. Η πρόβλεψη είναι ότι αυτά τα συστήματα θα αποτρέψουν 25.000 θανάτους και 141.000 σοβαρούς τραυματισμούς σε ολόκληρη την ΕΕ τα επόμενα 15 χρόνια. Στοιχεία από έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών δεν γνωρίζει αυτά τα συστήματα, δεν προτιμά να τα χρησιμοποιεί και μερικές φορές δεν τα εμπιστεύεται. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, λιγότεροι από 1 στους 5 έχουν χρησιμοποιήσει το ADAS και γνωρίζουν ότι το όχημά τους είναι εξοπλισμένο με αυτά τα συστήματα. Ταυτόχρονα μόνο το 40% αισθανόταν άνετα, όταν οδηγούσε ένα όχημα εξοπλισμένο με σύστημα υποβοήθησης.


«Με μεγάλη ικανοποίηση συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται προς όφελος του οδηγού, τόσο πιο σημαντική γίνεται η ενημέρωση όλων μας για τον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς των οχημάτων».
Ιωάννης Κάπρας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Robert Bosch Α.Ε.


«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διεύρυνση της συνεργασίας μας με την Bosch στο πεδίο των νέων τεχνολογιών στα οχήματα. Η σωστή χρήση των συστημάτων ADAS συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της ενεργητικής ασφάλειας των οχημάτων. Όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία που παρουσιάζεται, για να γίνει ευρέως αποδεκτή, θα πρέπει καταρχήν το κοινό στο οποίο απευθύνεται να ενημερώνεται σωστά και να εξοικειωθεί με τη χρήση της».
Β. Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η Robert Bosch Α.Ε. (Bosch Ελλάδας) προσδοκούν μέσα από τη συνεργασία αυτή να συνεισφέρουν στη μείωση των τροχαίων και να προετοιμάσουν τους οδηγούς για την οδήγηση σε μία νέα εποχή.

*ADAS: Advanced Driver Assistance Systems

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.