Τεχνικό συνέδριο Nissens
Nissens

Τεχνικό συνέδριο Nissens

Η ετήσια συνάντηση - συνέδριο του τεχνικού τµήµατος της Nissens πραγµατοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη, 3 - 5 Σεπτεµβρίου. Εκεί συµµετείχαν οι τεχνικοί εκπαιδευτές, οι υπεύθυνοι εγγυήσεων της εταιρείας, αλλά και οι συνεργάτες τους από όλον τον κόσµο.

Περισσότερα από 60 άτοµα, συνολικά, συµµετείχαν στο συνέδριο της Nissens που είχε ως επίκεντρο τον τεχνικό και εκπαιδευτικό τοµέα της εταιρείας.

Την πρώτη ημέρα, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός των εκπαιδεύσεων, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία γύρω από αυτή τη δραστηριότητα. Κύριοι ομιλητές ήταν οι Michael R. Ingvardsen και Jan Ziekeskiewicz, οι οποίοι αρχικά, τόνισαν την ανάγκη για τη συνεχή επαφή με τον πελάτη και τα οφέλη της εταιρείας από αυτό. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στις δύο νέες εκπαιδευτικές πλατφόρμες: την εκπαίδευση μέσα σε αίθουσα (LTC – Live Training Class) και τη διαδικτυακή εκπαίδευση (SLE – Self-Training Experience). Επίσης εξήγησαν τον νέο τρόπο εγγραφής και χορήγησης βεβαιώσεων παρακολούθησης, που συνδέεται με τις παραπάνω εκπαιδευτικές πλατφόρμες. Έγινε εκτεταμένη ανάλυση για το πώς η διαδικτυακή εκπαίδευση προετοιμάζει την εκπαίδευση σε αίθουσα και βοηθά στην όλη διαδικασία, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση των εκπαιδευτικών στόχων για την περίοδο 2019- 20.

Τις επόμενες δύο ημέρες, η εκπαίδευση των εκπαιδευτών έγινε από τον καθηγητή Dr Chris Seeton, που εργάζεται σήμερα για την αμερικανική εταιρεία SHRIEVE, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί διευθυντικές θέσεις στις επιτροπές γύρω από τον κλιματισμό στον SAE και την ASHRAE. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο νέο ψυκτικό R1234yf, αφού εργαζόταν για αρκετά χρόνια ως ερευνητής στη Honeywell (που έχει την πατέντα του υλικού αυτού) και συμμετείχε ενεργά στην εξέλιξη, τους ελέγχους και την πιστοποίηση του νέου ψυκτικού μέσου, μετέφερε στους παρευρισκόμενους αρκετές πληροφορίες. Ανέφερε, επίσης, διάφορα στοιχεία από το παρασκήνιο, όπως για τον τρόπο αποδοχής του νέου υλικού, αλλά και τις αντιδράσεις από την πλευρά των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.


O Dr Cris Seeton αναφέρθηκε στα υπέρ και τα κατά του κλιµατισµού µε αντλίες θερµότητας και το ψυκτικό ρευστό CO2, ως εναλλακτικό µέσο. Έδωσε έµφαση στα προβλήµατα που θα αντιµετωπίσουν οι τεχνικοί µε τα νέα αυτά συστήµατα και πρότεινε λύσεις και πρακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση για την πληθώρα των ψυκτικών ρευστών που χρησιμοποιούνται σήμερα στα αυτοκίνητα. Παρουσιάστηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά συνεργεία με τα διάφορα ψυκτικά ρευστά που χρησιμοποιούνται και τη δυσκολία που υπάρχει για την αναγνώρισή τους. Το συνέδριο έκλεισε με την επίδειξη της συσκευής Mentor, που αναγνωρίζει το ψυκτικό ρευστό, σε συνδυασμό με τις μολύνσεις που έχει υποστεί σε ποσοστό επί τοις εκατό.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.