«Πράσινη» μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων
Volvo

«Πράσινη» μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων

Το εργοστάσιο της Volvo Cars στην Τορσλάντα γίνεται η πρώτη κλιματικά ουδέτερη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων της εταιρείας.

Η Volvo Cars κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κλιματική ουδετερότητα σε όλο το δίκτυο της παραγωγής της έως το 2025. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιό της που βρίσκεται στην Τορσλάντα της Σουηδίας είναι η πρώτη της μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων που πετυχαίνει πλήρως ουδέτερη κλιματικά λειτουργία.

Ένα ουδέτερο κλιματικά εργοστάσιο καταγράφει μηδενική καθαρή αύξηση στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Η μονάδα της Τορσλάντα είναι το παλαιότερο εργοστάσιο της εταιρείας και τροφοδοτείται από κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια από το 2008. Πλέον, πετυχαίνει και κλιματικά ουδέτερη θέρμανση. Το μισό της ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση προέρχεται από βιοαέριο. Tο υπόλοιπο αντλείται κυρίως από τηλεθέρμανση, η οποία παράγεται από βιομηχανικά κατάλοιπα.


«Δεσμευόμαστε να έχουμε ένα κλιματικά ουδέτερο δίκτυο παραγωγής έως το 2025. Aυτό το επίτευγμα είναι σαφής ένδειξη της αποφασιστικότητάς μας. Eργαζόμαστε συνεχώς για τη μείωση της επίπτωσής μας στο περιβάλλον», δήλωσε ο Χαβιέ Βαρέλα (Javier Varela), Επικεφαλής Παραγωγής και Ποιότητας της Volvo Cars.

Η Volvo Cars φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία γκάμα αποτελούμενη μόνο από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ωστόσο, εκτός από την επίτευξη μηδενικών εκπομπών στην εξάτμιση μέσω της αποκλειστικής χρήσης ηλεκτροκινητήρων, το πλάνο προβλέπει ακόμη την αντιμετώπιση των εκπομπών άνθρακα στις ευρύτερες λειτουργίες της εταιρείας. Συγκεκριμένα, στην αλυσίδα εφοδιασμού, αλλά και μέσω της ανακύκλωσης και της επανάχρησης υλικών. Η Volvo Cars υιοθετεί το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.