Στον ρυθμό των εξελίξεων του Aftermarket
COVID-19

Στον ρυθμό των εξελίξεων του Aftermarket

Η αλλαγή στον χώρο της αυτοκινητοβιοµηχανίας και κατά συνέπεια στη δευτερογενή αγορά είναι δεδοµένη. H Delphi Technologies, ως πρωτοπόρος σε τεχνολογίες κίνησης, προϊόντα και υπηρεσίες, παρουσιάζει κάποιους από τους βασικούς άξονες που θα διαµορφώσουν τον κλάδο.

H εξέλιξη των κανονισµών, οι νέοι παίκτες στην αγορά, η ενοποίηση των καναλιών, οι αλλαγές στις προτιµήσεις των καταναλωτών και οι αναδυόµενες τεχνολογίες έχουν διαφοροποιήσει τα θεµέλια της βιοµηχανίας. Η Delphi Technologies βρίσκεται στην αιχµή πολλών από τις µεγάλες αλλαγές του κλάδου της αυτοκινητοβιοµηχανίας και του Aftermarket, µε στόχο να διασφαλίσει ότι οι εµπλεκόµενοι θα συµβαδίζουν µε τις σύγχρονες και τις µελλοντικές εξελίξεις. Λαµβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις των επαναστατικών αυτών αλλαγών επισηµαίνει ότι αυτές θα διαδραµατίσουν σηµαντικό ρόλο στον επισκευαστικό κλάδο.

Ηλεκτροκίνηση

Με την όλο και πιο αυστηρή νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων, τα κρατικά κίνητρα, τη μείωση του κόστους και τις  βελτιώσεις στην αυτονομία, αλλά και στον χρόνο φόρτισης των οχημάτων, ο αριθμός των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασε τα 20 εκατ. παγκοσμίως το 2019. Ίσως αυτός ο αριθμός φαίνεται μικρός, όμως πρόσφατες ανακοινώσεις από κάποιους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπου περιγράφονται τα σχέδιά τους για τον εξηλεκτρισμό, αναδεικνύουν μία πολύ μεγαλύτερη μεταβολή κατά την επόμενη δεκαετία.

Μέχρι το 2025, έως και το 45% των οχημάτων που θα παράγονται παγκοσμίως αναμένεται να είναι εξηλεκτρισμένο.

Η Delphi Technologies έχει θέσει ως στόχο να συμβάλλει ώστε το 2020 να είναι το έτος που οι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα του Aftermarket θα αρχίσουν να επενδύουν στα εργαλεία, την εκπαίδευση και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για την συντήρηση και επισκευή αυτού του αναδυόμενου στόλου.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης παραµένουν το κλειδί

Παρόλο που η ηλεκτροκίνηση προχωράει, δεν αναμένεται να γεμίσουν σύντομα οι δρόμοι από ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται με μπαταρίες (BEVs). Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ιδιαίτερα σε υβριδικές εφαρμογές, που θα συνυπάρχουν με τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης για πολλά χρόνια.


Πάνω από το 80% των ελαφρών οχημάτων που θα πωληθούν το 2030 αναμένεται να διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Δεν θα είναι όμως οι κινητήρες όπως τους γνωρίζουμε σήμερα.

Τα συστήματα άμεσου ψεκασμού βενζίνης (GDi), με τα πλεονεκτήματά τους σε εκπομπές ρύπων και οικονομία καυσίμου, θα αναδειχθούν στην κυρίαρχη τεχνολογία ICE για επιβατικά αυτοκίνητα. Ακόμη, οι κινητήρες diesel θα παραμείνουν στην κορυφή για τα επαγγελματικά οχήματα, αλλά ταυτόχρονα θα ενσωματώσουν εξελιγμένο λογισμικό, συστήματα ελέγχου και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ώστε να μειώσουν περαιτέρω τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Τα συνεργεία θα πρέπει από τώρα να διασφαλίσουν ότι θα είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτών των όλο και πιο περίπλοκων συστημάτων κίνησης.

Στον δρόµο για την αυτόνοµη οδήγηση

Οραματιστές όπως ο Elon Musk, προβλέπουν ότι τα αυτοματοποιημένα οχήματα θα γίνουν ο κανόνας. Σίγουρα οι κατασκευαστές επιδιώκουν την παραγωγή αυτόνομων οχημάτων, όμως δεν αναμένεται ότι αυτήν τη δεκαετία θα είναι ευρέως διαθέσιμα. Ωστόσο, το 40% των νέων οχημάτων που θα πωληθούν φέτος υπολογίζεται ότι θα διαθέτουν ως στάνταρ εξοπλισμό τουλάχιστον δύο τύπους εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS). Αυτή η τεχνολογία θα αλλάξει τον τρόπο επισκευής των οχημάτων – οι τεχνικοί θα χρειάζεται να καλιμπράρουν το σύστημα μετά από κάθε εργασία που ίσως επηρεάσει τη θέση της κάμερας. Έτσι δημιουργείται μία όλο και πιο κερδοφόρα επιχειρηματική ευκαιρία για κάθε είδους συνεργείο.

H διάγνωση στο επίκεντρο

Τα σύγχρονα οχήματα μπορεί να διαθέτουν ενσωματωμένα έως και 50 συστήματα, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω δεκάδων εκατομμυρίων γραμμών προγραμματιστικού κώδικα. Το 2020 υπολογίζεται ότι θα λειτουργούν με 300 εκατομμύρια γραμμές κώδικα. Επομένως, θα επηρεαστούν ακόμα και οι πιο βασικές και απλές επισκευές, από την τοποθέτηση ενός νέου φίλτρου αέρα μέχρι την αντικατάσταση ενός σετ υαλοκαθαριστήρων.


Με την παγκόσμια αγορά διάγνωσης να προβλέπεται ότι θα υπερβαίνει τα 1,5 δισ. δολάρια μέχρι το 2024, τα διαγνωστικά εργαλεία και η δυνατότητα προσδιορισμού των επισκευών αποτελούν πλέον μία αναγκαιότητα για κάθε τεχνικό και μία ευκαιρία ανάπτυξης για κάθε επιχείρηση.

Τεχνολογίες Delphi

Για τις εταιρείες της δευτερογενούς αγοράς που υιοθετούν αυτές τις αλλαγές, οι ευκαιρίες είναι σηµαντικές. Η Delphi Technologies θα φέρει τις πρωτοποριακές τεχνολογίες OE, όπως το σύστηµα GDi 500 bar+, στην αγορά του Aftermarket, ενώ προσφέροντας εξειδικευµένο εξοπλισµό διάγνωσης και ελέγχου, τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση επιδιώκει να διασφαλίσει ότι οι τεχνικοί θα έχουν όλα όσα είναι αναγκαία για να πραγµατοποιήσουν µία επισκευή άριστης ποιότητας.


Με µεγάλη εµπειρία και τεχνογνωσία από την Πρώτη Τοποθέτηση, η Delphi Technologies συµβάλλει µε καινοτόµες λύσεις στο Aftermarket, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτής της ταχέως µεταβαλλόµενης και όλο και πιο περίπλοκης αγοράς.

ΠΗΓΗ: DELPHI TECHNOLOGIES  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.