Στροφή στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030
Honda

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030

Η Honda παρουσίασε, πρόσφατα, την πρόοδό της προς την ηλεκτροκίνηση και το επιχειρηματικό της όραμα της για το μέλλον.

Τα τελευταία χρόνια, η Honda έχει αναπτύξει διάφορες πρωτοβουλίες με σκοπό την ισχυροποίηση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων της και την προετοιμασία για ανάπτυξη. Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν αρχίσει να δείχνουν θετικά αποτελέσματα στους τομείς των προϊόντων, των επιχειρήσεων και των νέων τεχνολογιών. Η εταιρεία θα συνεχίσει να επιταχύνει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία πόρων, ενισχύοντας τις υφιστάμενες επιχειρήσεις της και επενδύοντας στην ηλεκτροκίνηση.

Όραμα Honda

Έως το 2050, η Honda στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει. Για τον σκοπό αυτό, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί απαραίτητη μία πολύπλευρη και πολυδιάστατη προσέγγιση, και όχι απλά την αντικατάσταση των κινητήρων με μπαταρίες. Συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των ανταλλάξιμων μπαταριών και του υδρογόνου, καθώς και του εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων, η Honda θα προσφέρει ποικίλες λύσεις για όλα της τα προϊόντα κινητικότητας ανάλογα με τον τρόπο που τα χρησιμοποιούν οι πελάτες σε διάφορες χώρες και περιοχές. 

Αλλαγές στην ηλεκτροκίνηση

Στο παρελθόν, η δομή της Honda ήταν διαμορφωμένη με βάση τα προϊόντα, δηλαδή τις μοτοσυκλέτες, τα αυτοκίνητα και τα προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, ξεκινώντας από το τρέχον οικονομικό έτος, οι τομείς της τεχνολογίας που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της μελλοντικής ανταγωνιστικότητας της Honda έχουν μετακινηθεί από τους αντίστοιχους προϊοντικούς επιχειρηματικούς οργανισμούς και έχουν συνδυαστεί στο πλαίσιο του νεοσύστατου Business Development Operations. Τέτοιοι βασικοί τομείς είναι: εξηλεκτρισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, μπαταρίες, ενέργεια, Mobile Power Pack, υδρογόνο και λογισμικό/συνδεδεμένες τεχνολογίες που συνδέουν όλους τους βασικούς τομείς. Με αυτή την αλλαγή, η Honda στοχεύει να αυξήσει την επίδραση της διατομεακής συνέργειας μεταξύ των προϊόντων της.

Στρατηγική προμήθειας μπαταριών

Η Honda υιοθετεί δύο βασικές προσεγγίσεις στη στρατηγική προμήθειας μπαταριών.

  1. Επί του παρόντος: Η Honda θα εξασφαλίσει σταθερή προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου σε κάθε περιοχή ενισχύοντας τις εξωτερικές συνεργασίες της.
  2. Από το 2025: Η Honda θα επιταχύνει περαιτέρω την έρευνά της στις μπαταρίες επόμενης γενιάς. Για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης που αυτή τη στιγμή είναι υπό εξέλιξη, η Honda αποφάσισε να δημιουργήσει μία πιλοτική γραμμή, επενδύοντας περίπου 315 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία στοχεύει να υιοθετήσει την επόμενη γενιά μπαταριών της σε μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε.

Σπορ μοντέλα

Παράλληλα με τις προκλήσεις στον δρόμο για την ουδετερότητα άνθρακα και την ηλεκτροκίνηση, η Honda ανέκαθεν είχε το πάθος να προσφέρει απόλαυση στους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης. Η εταιρεία, θα παρουσιάσει δύο σπορ μοντέλα, μία ειδική έκδοση και ένα μοντέλο ναυαρχίδα, που θα ενσαρκώνουν το παγκόσμιο σπορ πνεύμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.