Ασφάλεια και αντοχή
UNIGOM

Ασφάλεια και αντοχή

Με εγκαταστάσεις σε όλη την Ιταλία και ένα εκτεταµένο δίκτυο διανοµής, η Unigom SDA ειδικεύεται στην παραγωγή εξαρτηµάτων από λάστιχο και µέταλλο-λάστιχο για τα οχήµατα.

Η Unigom δηµιουργήθηκε το 1987 ως αποτέλεσµα συνένωσης µικρών και µεσαίων βιοτεχνικών εταιρειών που ειδικεύονταν στην παραγωγή και την προµήθεια ανταλλακτικών από ελαστοµερές και µέταλλο για την αυτοκινητοβιοµηχανία.

Το 1991, οι αδελφοί Palmitessa προχωρούν ένα ακόµη βήµα και ιδρύουν την εταιρεία Unigom SDA που κατέχει το αντίστοιχο εµπορικό σήµα. Η παρουσία της Unigom στην ανεξάρτητη δευτερογενή αγορά συνοδεύεται από εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών, µε άρτια εκπαιδευµένο προσωπικό, από το µάρκετινγκ έως την τεχνική – εµπορική βοήθεια.


Προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η υψηλή ποιότητα των προϊόντων σε συνδυασµό µε την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς η ικανοποίησή τους και οι ανάγκες τους βρίσκονται στο επίκεντρο.

H εταιρεία παράγει και διαθέτει µία εκτεταµένη γκάµα προϊόντων που περιλαµβάνει:

Βάσεις αμορτισέρ

Συνδέουν το πλαίσιο με το αμορτισέρ και προστατεύουν από κραδασμούς και δονήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εξασφαλίζουν οδηγική άνεση χάρη στη λειτουργία της απόσβεσης μέρους των δονήσεων που δημιουργούνται από το αμορτισέρ.

Ρουλεμάν αμορτισέρ

Επιτρέπουν στο στέλεχος του αμορτισέρ να περιστρέφεται σε σχέση με τον άξονα. Στην πραγματικότητα, κατά την οδήγηση, το στέλεχος υφίσταται όλες τις ταλαντώσεις που παράγονται από την ταχύτητα, την επιφάνεια του δρόμου, τις αλλαγές κατεύθυνσης, τις επιταχύνσεις και τις επιβραδύνσεις, τους πλευρικούς ανέμους.

Στοπ αμορτισέρ

Εξασφαλίζουν υψηλή οδηγική άνεση και προστασία των αμορτισέρ. Στο παρελθόν κατασκευάζονταν από καουτσούκ. Σήμερα σχεδόν σε όλη την παραγωγή αμορτισέρ χρησιμοποιείται ένα μικροκυτταρικό ελαστομερές πολυουρεθάνης ως ένωση, μία ελαστομερική ένωση που λαμβάνεται από την αντίδραση μίας πολυόλης και ενός ισοκυανικού.

Βάσεις κινητήρα

Στοχεύουν στην εξάλειψη του θορύβου και των δονήσεων από τους κραδασμούς του κινητήρα. Με τις βάσεις κινητήρα Unigom, χάρη στο υψηλό επίπεδο απόσβεσης, διασφαλίζεται τόσο η ηχομόνωση του χώρου επιβατών όσο και η μέγιστη άνεσή τους. Η Unigom προσφέρει πλήρη γκάμα βάσεων κινητήρα, ράβδων στήριξης κινητήρα και αντιολισθητικών βάσεων καλύπτοντας περίπου το 94% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Επίσης καλύπτει και την πιο σύγχρονη τεχνολογία με υδραυλικές βάσεις κινητήρα και ηλεκτροϋδραυλικές βάσεις με αισθητήρα, προϊόντα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Συνεμπλόκ

Έχουν σχεδιαστεί ώστε να απορροφούν τις περισσότερες δονήσεις και κραδασμούς που απορρέουν από τις ταλαντώσεις των κινήσεων των μηχανικών εξαρτημάτων, όπως οι αναρτήσεις και το αμάξωμα του αυτοκινήτου. Τοποθετούνται σε αμορτισέρ, ψαλίδια, γέφυρες, βάσεις κινητήρα κ.λπ. και είναι διαθέσιμα σε συνδυασμούς:

  • Μέταλλο / Καουτσούκ / Μέταλλο
  • Μέταλλο / Καουτσούκ / Νάιλον
  • Νάιλον / Καουτσούκ / Μέταλλο
  • Νάιλον / Καουτσούκ / Νάιλον
  • Μέταλλο / Καουτσούκ / Καουτσούκ-Νάιλον

Φούσκες τιμονιού και ημιαξονίων

Έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν και να εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία και απόδοση των ημιαξονίων και της κρεμαγιέρας. Εξασφαλίζουν τη σωστή λίπανση και προστατεύουν τα εσωτερικά εξαρτήματα από υγρασία, σκόνη και βρωμιές. Χάρη στην ακρίβεια των διαστάσεων, προσφέρουν προστασία εφάμιλλη με αυτή της Πρώτης Τοποθέτησης.

Ελαστικοί σύνδεσμοι μετάδοσης

Mεταξύ του κινητήρα και του άξονα μετάδοσης – εξασφαλίζουν ότι τα μηχανικά μέρη δεν έρχονται ποτέ σε επαφή μεταξύ τους και απορροφούν έτσι κραδασμούς και δονήσεις, λόγω των αλλαγών στην ταχύτητα περιστροφής και τυχόν εσφαλμένες ευθυγραμμίσεις.

Ζανφόρ ή αντιστρεπτική

Εξασφαλίζει σταθερότητα στο αυτοκίνητο, περιορίζοντας την κλίση στις στροφές. Επιπλέον, η Unigom προσφέρει έδρανα ζανφόρ και ελαστικές βάσεις που κατασκευάζονται σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα ποιότητας που απαιτούνται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Τροχαλίες απόσβεσης

Συνδέουν τον στροφαλοφόρο άξονα ενός κινητήρα μέσω ενός ή περισσότερων ιμάντων V ή PolyV με άλλα μέρη όπως η γεννήτρια, ο συμπιεστής κλιματισμού, η αντλία υδραυλικού τιμονιού και η αντλία νερού. Οι τροχαλίες της Unigom κατασκευάζονται για να αντέχουν σε συνεχείς καταπονήσεις, να αποτρέπουν τη φθορά των αξεσουάρ του συστήματος μετάδοσης και να διασφαλίζουν ότι ο οδηγός θα έχει πάντα μία ασφαλή και άνετη διαδρομή.

Εύκαμπτοι σωλήνες ψυγείου

Ένα από τα κύρια εξαρτήματα του συστήματος ψύξης του αυτοκινήτου που είναι απαραίτητοι για την κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού, βοηθούν στην αποφυγή γρήγορης υπερθέρμανσης και της επακόλουθης βλάβης του κινητήρα.

H γενικότερη φιλοσοφία της προς την αγορά και τους πελάτες της και η δυνατότητά της να προσαρµόζεται στις αλλαγές αποτελούν τα συστατικά επιτυχίας της Unigom.

Εύκαμπτοι σωλήνες Turbo

Χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τον αέρα σε υψηλή πίεση, τόσο στη φάση εισαγωγής, όσο και στη φάση συμπίεσης. Οι εύκαμπτοι σωλήνες turbo της Unigom κατασκευάζονται για να αντέχουν στους υδρογονάνθρακες και τα σωματίδια λαδιού που θα μπορούσαν να σχηματιστούν στον συμπιεσμένο αέρα ψύξης.

Εκτός από τους χυτούς σωλήνες turbo, οι εύκαμπτοι σωλήνες της εταιρείας είναι κατασκευασμένοι με τρία ενισχυμένα υφάσματα από ίνες αραμιδίου. Η ένωση από καουτσούκ σιλικόνης στο εξωτερικό είναι τύπου VMQ (Vinyl-MethylQuality) και η εσωτερική επίστρωση είναι με σιλικόνη FVMQ (FluorVinyl-MethylQuality) για να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στα σωματίδια λαδιού και στους υδρογονάνθρακες σε αιώρημα.

Σωληνάκια φρένων

Κατασκευασμένα σύμφωνα με την προδιαγραφή SAEJ 1401, καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις για το υδραυλικό σύστημα πέδησης. Έχουν υποβληθεί σε αυστηρούς ελέγχους πίεσης που φτάνουν τα 120 Bar για διάρκεια που κυμαίνεται μεταξύ 10 και 15 δευτερολέπτων μετά την επίτευξη της πίεσης λειτουργίας, και πίεση διάρρηξης του σωλήνα (καταστρεπτική δοκιμή) μεγαλύτερη από 900 Bar.

Σωλήνες καυσίμου

Εύκαμπτοι και μεταλλικοί, κατάλληλοι για τη διέλευση αμόλυβδης βενζίνης και γενικά για καύσιμα, αλλά και για λίπανση τόσο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και για άλλες εφαρμογές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -20°C έως +100°C. Πίεση λειτουργίας 10 bar (150 psi).

Καλώδια επιλογέα ταχυτήτων

Λειτουργούν τόσο με τράβηγμα όσο και με ώθηση εξασφαλίζοντας ότι οι αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη μέγιστη ακρίβεια.

Καβούκια του θερμοστάτη

Συνήθως αποτελούνται από ένα άκαμπτο πλαστικό ή αλουμινένιο σώμα και στο εσωτερικό τους υπάρχει ο θερμοστάτης, που ρυθμίζει τη ροή του νερού στο κύκλωμα ψύξης σύμφωνα με τις ανάγκες του κινητήρα. Η κακή λειτουργία του θερμοστάτη μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον κινητήρα, γι’ αυτό και όλα τα σχετικά εξαρτήματα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας.

Ελαστικές βάσεις εξάτμισης

Αποτελούν μία ιδανική λύση για τα συστήματα εξάτμισης όλων των τύπων αυτοκινήτων, προσφέροντας εξαιρετική υποστήριξη, μεγάλη διάρκεια ζωής και εξαιρετική απόδοση κατά των κραδασμών. Εκτενής κατάλογος που προσφέρει πάνω από 200 διαφορετικούς κωδικούς για σιλανσιέ για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε Ευρώπη και Ασία.

Πλαστικοί σύνδεσμοι και ταφ σύνδεσης σωλήνων βενζίνης ή υποπίεσης.


Ο ολοκληρωµένος κατάλογος της Unigom, µε 9.400 κωδικούς, καλύπτει όλη την γκάµα της εταιρείας, ενώ είναι διαθέσιµος και ο ηλεκτρονικός κατάλογος, ο οποίος ενηµερώνεται συνεχώς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.