Automechanika

Επιστρέφει σε υβριδική μορφή

15/07/2021
Η Automechanika Φρανκφούρτης, η µεγαλύτερη διεθνής εµπορική έκθεση για τον κλάδο της δευτερογενούς αγοράς, της επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, προσαρµόζεται στις συνθήκες και προετοιµάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες της από 14 έως 16 Σεπτεµβρίου 2021, ως µία υβριδική διοργάνωση.

Ως Automechanika Φρανκφούρτης Digital Plus συστήνεται για το 2021 η έκθεση, η οποία θα πραγµατοποιηθεί µε µία διαφορετική µορφή. Η φετινή Automechanika Φρανκφούρτης θα συνδυάζει τη φυσική µε την ψηφιακή παρουσία. Καινοτόµα προϊόντα, σύγχρονες τάσεις και µελλοντικές προκλήσεις στο Αftermarket αναµένεται να παρουσιαστούν. Οι συζητήσεις κι οι παρουσιάσεις θα διεξαχθούν τόσο στον εκθεσιακό χώρο, όσο και µέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρµας.


Ο νέος σχεδιασµός προσφέρει στις εταιρείες µία ποικιλία µορφών παρουσίασης και επικοινωνίας. Ταυτόχρονα θα διαθέτει χώρους για επαγγελµατικές συναντήσεις, σύµφωνα µε τα ισχύοντα µέτρα προστασίας κατά του Covid.

Σε συνέντευξη τύπου που διεξήχθη διαδικτυακά για δημοσιογράφους του κλάδου από όλο τον κόσμο, οι διοργανωτές ενημέρωσαν για τη νέα μορφή της έκθεσης. Ακόμη, μίλησαν για τις δυνατότητες που αναμένεται να προσφέρει το ψηφιακό περιβάλλον. Υπογράμμισαν την ισχυρή ζήτηση που παρουσιάζεται για διαπροσωπική και άμεση επαφή. Συγκεκριμένα, το 75% από τους περίπου 200 εκθέτες, επιλέγει τη φυσική παρουσία.

Τι θα δούμε στην Automechanika Φρανκφούρτης;

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης, το Future Mobility Workshop 4.0, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για την Αυτοκινητοβιομηχανία (IfA), θα αναδείξει τεχνολογίες, διαδικασίες και επιχειρηματικά μοντέλα του αύριο για συνεργεία και διανομείς. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία των οχημάτων προχωρούν και οι επαγγελματίες του κλάδου πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις νέες ανάγκες και απαιτήσεις που προκύπτουν από τα οχήματα αυτά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Automechanika Academy θα περιλαμβάνεται ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων και συζητήσεων με ειδικούς, σχετικά με πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο των επισκευών και της κινητικότητας συνολικά.

Η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος έχουν ιδιαίτερη αξία, γι’ αυτό και οι τομείς της βιωσιμότητας, της κυκλικής οικονομίας και της ανακατασκευής έχουν αποκτήσει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον. Έτσι, στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Automechanika Remanufacturing Day, σε συνεργασία με την APRA (Automotive Parts Remanufacturers’ Association).

Μία καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι ότι θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και η Hypermotion, η εμπορική έκθεση για την εφοδιαστική βιομηχανία, η οποία προσφέρει έξυπνες λύσεις στον τομέα της κινητικότητας και της εφοδιαστικής αλυσίδας και έχει άμεση σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και τις επισκευές. Από κοινού, οι δύο διοργανώσεις θα παρουσιάσουν το Future Mobility Park, έναν χώρο επιδείξεων και δοκιμών για καινοτόμα οχήματα, συστήματα κίνησης και γενικότερα λύσεις και ιδέες για τον τρόπο που θα διαμορφωθεί η κινητικότητα και οι μετακινήσεις στο μέλλον.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στις διευρυμένες ψηφιακές δυνατότητες που θα παρέχει η ειδικά σχεδιασμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, καθώς αρκετές εταιρείες έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο συμμετοχής στην έκθεση. Για πρώτη φορά, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ζωντανά τα καινούρια προϊόντα και τις καινοτόμες λύσεις τους, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επωφεληθούν από τα ψηφιακά εργαλεία και να πραγματοποιήσουν ψηφιακές συναντήσεις, να επικοινωνήσουν και να δικτυωθούν. Η πλατφόρμα θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα του matchmaking, όπου θα προτείνονται εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και άτομα-εταιρείες που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα και το προφίλ των συμμετεχόντων.

  1. Οι εκθέτες που συµµετέχουν µε φυσική παρουσία θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα διαθέσιµα ψηφιακά εργαλεία.
  2. Το µεγαλύτερο κοµµάτι του περιεχοµένου και του υλικού της έκθεσης θα είναι διαθέσιµο και µέσω της ψηφιακής πλατφόρµας.
  3. Η ψηφιακή πλατφόρµα θα ανοίξει µία εβδοµάδα πριν την έκθεση (χωρίς, ωστόσο, να είναι διαθέσιµες όλες οι λειτουργίες της) και θα παραµείνει ανοιχτή µέχρι το τέλος του Σεπτεµβρίου.
  4. Τα περισσότερα βίντεο, καθώς και οι πληροφορίες προϊόντων και τα εταιρικά προφίλ των εκθετών, θα παραµείνουν διαθέσιµα online ακόµα και µετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.
  5. Το κόστος του εισιτηρίου για τους επισκέπτες είναι 16€ (ηµερήσιο για συγκεκριµένη µέρα στον εκθεσιακό χώρο – χωρίς περιορισµό σε digital).


Η επόµενη Automechanika Φρανκφούρτης προγραµµατίζεται να πραγµατοποιηθεί στις 13 – 17 Σεπτεµβρίου 2022 και, στη συνέχεια, θα πραγµατοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Πέρα από τη Γερμανία, θα συμμετέχουν εκθέτες από πολλές χώρες, όπως: Βέλγιο, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Δανία, Ουκρανία, Ρωσία, Ελλάδα, Τουρκία, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κορέα, Κίνα, Ταϊβάν και Αυστραλία.

Μεταξύ άλλων, στον εκθεσιακό χώρο της Φρανκφούρτης θα βρίσκονται οι εταιρείες: Schaeffler, Hunter, Liqui Moly GmbH, SATA, Mercedes-Benz Gebrauchtteile Center (Κέντρο Ανταλλακτικών), Snap-on Equipment GmbH, Alfred Kärcher Vertriebs GmbH, Otto Christ, WashTec GmbH, AVL DiTEST GmbH, Hengst, Heinrich Eibach, ABBT Arnott, AJUSA Auto Juntas, Audatex, Adriateh d.o.o., BBT Automotive Components GmbH, AUTOonline GmbH, MAPCO Autotechnik GmbH, DINEX A/S, Glaubitz GmbH, Saxon Junkalor, Inficon, ATH Heinl, Schumacher, Auger Autotechnik, Erich Jaeger GmbH, Nissens Automotive A/S μαζί με AVA Benelux, Inforserveis S.L., Visomax Coating, TÜV Rheinland, ZDK κ.ά.

Την αποκλειστικά ψηφιακή συμμετοχή έχουν επιλέξει: Continental, ElringKlinger AG, Mahle, Mol-Lub KFT, Body Shop News, Vogel Communications Group GmbH, Robert Bosch GmbH, και BMW AG με το τμήμα Ανταλλακτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://automechanika-digital-plus.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.