Επιστρέφει το Historic Acropolis Regularity Rally!
αγώνες

Επιστρέφει το Historic Acropolis Regularity Rally!

 
Η ιστορική διοργάνωση Historic Acropolis Regularity Rally επιστρέφει στις 12 και 13 Ιουνίου, καθώς συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα του FIA Trophy for Historic Regularity Rallies 2021. 

Έπειτα από 4 χρόνια απουσίας, ο αγώνας επιστρέφει! Πρόκειται για τον 8ο εκ των 20 αγώνων του θεσμού, από τους οποίους θα προκύψουν οι αθλητές που θα αγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό του επάθλου, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία στα μέσα Νοεμβρίου (11-13/11). Αξίζει να σημειωθεί πως προϋπόθεση για την πρόκριση ενός πληρώματος στον Μεγάλο Τελικό είναι να έχει καταταγεί τουλάχιστον στο ένα τρίτο (33%) των προκριματικών αγώνων.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του Διεθνούς Historic Acropolis Regularity Rally έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), ενώ Αλυτάρχης έχει οριστεί ο Νίκος Ποριώτης. Ο αγώνας προσμετράει παράλληλα στο Πρωτάθλημα Αγώνων Regularity της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) με τον ανώτερο συντελεστή 2.0.

Αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες, με την εκκίνηση να πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 11.30 κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Οι συμμετέχοντες, αφού περιηγηθούν σε όμορφες διαδρομές της Αττικής, θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα. Την Κυριακή 13 Ιουνίου, οι αγωνιζόμενοι με αφετηρία το Ολυμπιακό Στάδιο, θα διέλθουν από τοποθεσίες της Δυτικής Αττικής, με τον τερματισμό να πραγματοποιείται κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Παράλληλα, σε ξεχωριστή ημερομηνία και τοποθεσία, η ΟΜΑΕ προγραμματίζει τη διεξαγωγή και του διεθνούς Sporting Ιστορικού Ράλλυ της χώρας μας, σε χωμάτινη επιφάνεια.


Ο αγώνας Sporting Ιστορικών είχε ενταχθεί το 2020 στους υποψήφιους διεθνείς αγώνες της FIA για το θεσμό FIA Historic Rally European Championship, αλλά δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας. Παρόλα αυτά, ο αγώνας Sporting φέτος πρόκειται να διεξαχθεί κανονικά, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πληροφορίες συμμετοχής στο Διεθνές Historic Acropolis Regularity Rally, μπορείτε να βρείτε στο www.e-omae-epa.gr. Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές μέχρι τις 23:59 την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Δεκτά γίνονται ιστορικά οχήματα τα οποία διαθέτουν κάρτα ιστορικότητας (HRCP) που έχει εκδοθεί από την ΟΜΑΕ, την ΦΙΛΠΑ ή την ΕΛΠΑ (πριν τις 31/12/2019). Γίνονται δεκτά επίσης, εκτός συναγωνισμού, αυτοκίνητα κατηγορίας young timer ή νεότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.