ΙΑΠΩΝΙΚΗ

Εντάσσεται στο νέο project της ΤΕΜΟΤ

02/05/2023
Αναγνωρίζοντας την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά και το γεγονός ότι διατηρούν μία μακρόχρονη σχέση που βασίζεται σε ένα κοινό όραμα και αξίες, η TEMOT εντάσσει την ΙΑΠΩΝΙΚΗ στην TEMOT Purchasing Community.

Καθώς μεγάλες αλλαγές λαμβάνουν χώρα στον κλάδο του Aftermarket και διαμορφώνεται ένα διαφορετικό τοπίο, με αυξημένες απαιτήσεις, η ΤΕΜΟΤ δημιούργησε το νέο project, TEMOT Purchasing Community (TPC), ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις συνεργασίας και η ανταγωνιστικότητα των μελών της. Ο διεθνής όμιλος επιδιώκει μέσα από αυτό το project να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες που αφορούν ολόκληρη την αλυσίδα προμήθειας και παροχής εξαρτημάτων και να ισχυροποιήσει τη θέση των μελών της στην αγορά.

Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ αποτελεί το τρίτο μέλος αυτής της Κοινότητας, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Aktieselskabet CARL CHRISTENSEN (CAC – Δανία) και τη SELECT AG (Γερμανία). Έτσι, ενισχύεται η διακρατική συνεργασία στο ευρωπαϊκό Aftermarket, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για την από κοινού αγορά ανταλλακτικών, με καλύτερους όρους και συμφωνίες. Μέσα από την πιο αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτικότερη προμήθεια προϊόντων, αναμένεται να επωφεληθούν όλα τα μέλη της ΤΕΜΟΤ, τόσο οι προμηθευτές, όσο και οι διανομείς, καθώς και, κατά συνέπεια, τα συνεργεία.

Ο Φώτιος Κατσαρδής, CEO και Πρόεδρος της ΤΕΜΟΤ, έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το project: «Η ΤΕΜΟΤ Purchase Community σχεδιάστηκε ως απάντηση στις ταχύτατες εξελίξεις όσον αφορά την ενοποίηση της αγοράς, που πυροδοτήθηκαν από τους μεγάλους πολυεθνικούς παίκτες και την ανισορροπία στον ανταγωνισμό. Η TPC έχει ως πρωταρχικό στόχο τη βιώσιμη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μελών της, κυρίως Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, βελτιώνοντας τη συνεργασία τους, επιτυγχάνοντας αποτελεσματικότητα και δημιουργώντας συνέργειες μεταξύ τους με τον πιο δεσμευτικό και ενωτικό τρόπο. Στοχεύει στη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και των δραστηριοτήτων προμήθειας μεταξύ των μεγάλων προμηθευτών της ΤΕΜΟΤ και των συμμετεχόντων μελών. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που εντάξαμε τώρα, μετά τη SELECT AG από τη Γερμανία και την CAC από τη Δανία, επίσης την ΙΑΠΩΝΙΚΗ, αδιαμφισβήτητο ηγέτη της ελληνικής δευτερογενούς αγοράς. Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ταιριάζει πλήρως στο project, για να συντονίσει, μεταξύ άλλων, τις Κοινές Αγορές με τους άλλους δύο Μετόχους και να ενισχύσει τη συνολική συνοχή και τη θέση στην αγορά».

Ο Thomas Jensen, Διευθυντής της CAC, πρόσθεσε: «Μετά την πρώτη περίοδο παρουσίασης του project, γνωρίζουμε τώρα ότι είναι επωφελές για τους προμηθευτές και τους οργανισμούς μας. Έχουμε πλέον αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και είμαστε σε θέση να το επεκτείνουμε περαιτέρω, ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί. Με την προσθήκη της ΙΑΠΩΝΙΚΗ, προχωράμε ένα ακόμα βήμα, για να επεκτείνουμε ακόμη πιο εντατικά την ισχύ της συνεργασίας μας, προκειμένου να εδραιωθούμε στον διεθνή ανταγωνισμό απέναντι στους παγκόσμιους παίκτες της βιομηχανίας».

Ο Stephan Westbrock, CEO της SELECT AG, είναι επίσης αισιόδοξος: «Η SELECT AG έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία, ασκώντας πραγματικό έργο συνεργασίας σε εθνικό επίπεδο με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια. Το πρώτο στάδιο της υλοποίησης του project ήταν πολύ σημαντικό και παρήγαγε θετικά αποτελέσματα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία, ότι αυτή η περαιτέρω συνεργασία, μετά την CAC, με την ΙΑΠΩΝΙΚΗ, επίσης, θα πετύχει διεθνώς».

Ο Νίκος Μαγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΑΠΩΝΙΚΗ, δήλωσε: «Η ένταξη της εταιρείας στην κοινότητα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ΙΑΠΩΝΙΚΗ. Όλα αυτά τα χρόνια, επενδύουμε ακατάπαυστα στην αγορά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ως ένα σταθερά ενεργό μέλος της ΤΕΜΟΤ, με άψογη συνεργασία, κάνουμε τώρα μία ακόμη αποφασιστική κίνηση προς την ενίσχυση της συνεργασίας με τους συναδέλφους μας, για να βελτιώσουμε τη συνολική προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας».

Όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι, το project TPC έχει ήδη αγκαλιαστεί από αρκετούς κορυφαίους προμηθευτές, οι στόχοι έχουν επιτευχθεί και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του φάσματος των υπηρεσιών της TEMOT International και αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.