RALLY

Ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Ακρόπολις 2022

14/09/2022
Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, 64.500 θεατές κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ, μαζί με κορυφαίους οδηγούς και συνοδηγούς. 

Το συναρπαστικό ράλλυ του WRC, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 που μόλις ολοκληρώθηκε, πρoσέφερε σε συμμετέχοντες και θεατές μια ξεχωριστή εμπειρία αδρεναλίνης και ταχύτητας. Ταυτόχρονα, για μια ακόμη χρονιά συνέβαλε στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Εκκίνηση, 8 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΚΟ Super Special Stage αναδείχθηκε αυτοστιγμεί σε highlight της αγωνιστικής χρονιάς 2022, ένα γεγονός που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όσων συμμετείχαν ή παρακολούθησαν την πρώτη μάχη των πληρωμάτων με αντίπαλο το χρονόμετρο. 

Θέαμα και ήχος με άρωμα από WRC απλώθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας αμέσως μετά την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας του «Ράλλυ των Θεών» σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η εικόνα μεταδόθηκε «ζωντανά» σε 150 χώρες και περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές! 

«Φανταστικό κοινό και ατμόσφαιρα! Συγχαρητήρια στην Οργάνωση που έδωσε αυτήν τη δυνατότητα σε εμάς και στους θεατές που ήρθαν σήμερα. Αποδεικνύει ότι είναι εφικτό να φέρεις πολύ κόσμο στο WRC, και θα πρέπει να γίνουν παρόμοιες ενέργειες και σε άλλους αγώνες», δήλωσε ο νικητής της υπερειδικής διαδρομής, Thierry Neuville.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022

Η πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, ολοκληρώνεται με τον Σεμπάστιαν Λεμπ να έχει πολύ μικρό προβάδισμα του Πιέρ Λουί Λουμπέ. Οι ειδικές έλαβαν χώρα στις διαδρομές Λουτράκι 1 & 2, Χαρβάτι, Δάφνη, Λιβαδειά και Βωξίτες.

 Συνοπτικά, οι νικητές των ειδικών της Παρασκευής:

  1. SS1 / EKO Super Special Stage OAKA (Πέμπτη 8/9): Τιερί Νεβίλ – Μάρτιν Βίνταγκε (Hyundai Shell Mobis WRT)
  2. SS2 / Λουτράκι 1: Σεμπάστιαν Λεμπ – Ισαμπέλ Γκαλμίς (M-Sport Ford WRT)
  3. SS3 / Χαρβάτι: Σεμπάστιαν Λεμπ – Ισαμπέλ Γκαλμίς (M-Sport Ford WRT)
  4. SS4 / Λουτράκι 2: Σεμπάστιαν Λεμπ – Ισαμπέλ Γκαλμίς (M-Sport Ford WRT)
  5. SS5 / Δάφνη: Πιερ Λουί Λουμπέ – Βίνσεντ Λαντέ (M-Sport Ford WRT)
  6. SS6 / Λιβαδειά: Πιερ Λουί Λουμπέ – Βίνσεντ Λαντέ (M-Sport Ford WRT)
  7. SS7 / Βωξίτες: Σεμπάστιαν Λεμπ – Ισαμπέλ Γκαλμίς (M-Sport Ford WRT)

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022

Το δεύτερο σκέλος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περιλάμβανε τις τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές: Πύργος, Περιβόλι και Ταρζάν. Οι θεατές είδαν τα εμβληματικά αγωνιστικά να τρέχουν μεταξύ άλλων σε διαφορετικών βαθμίδων δυσκολίας επιφάνειες δρόμου. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται παρακάτω δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:

  1. S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
  2. Μ= Medium= SUV
  3. H= Hard= 4×4 ή Enduro

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή της Wolf Power Stage “Eλευθεροχώρι 2”. Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε θρίαμβο για τη Ηyundai, που έκανε το μεγαλοπρεπές 1-2-3, για πρώτη φορά στην ιστορία της στα βάθρα αγώνων.

Μεγάλος νικητής του αγώνα ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ που ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς λάθη και με λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές. Στη 2η θέση της γενικής κατάταξης, 15 δευτερόλεπτα πίσω, τερμάτισε ο Οτ Τάνακ. Ο Εσθονός ήταν ο ταχύτερος στην Power Stage, παίρνοντας 5 έξτρα βαθμούς. Το βάθρο για τη Ηyundai συμπλήρωσε ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο που τερμάτισε στην 3η θέση.

Κορυφαία ελληνική συμμετοχή

Έναν άθλο πέτυχαν οι Αθανασούλας και Ζακχαίος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με το Hyundai i20 N Rally2. Η 16η θέση στη γενική κατάταξη είναι μια επιτυχία από μόνη της, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε την κατατάσσει ανάμεσα στις μεγάλες στιγμές του συγκεκριμένου πληρώματος. Παρά την πίεση που δέχτηκαν, λόγω ενός προβλήματος υγείας του Λάμπρου Αθανασούλα, δεν το έβαλαν στιγμή κάτω και ολοκλήρωσαν τον αγώνα κατακτώντας και την 9η θέση στην απαιτητική κατηγορία WRC2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.