6 καινοτομίες για την κινητικότητα
valeo

6 καινοτομίες για την κινητικότητα

Στη 19η διοργάνωση του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Σαγκάης (Shanghai Auto Show 2021), η Valeo παρουσίασε έξι καινοτοµίες ως απάντηση στις σηµερινές µεγάλες προκλήσεις της κινητικότητας.

Η προσοχή εστιάζεται, συχνά, σε ηλεκτρικά συστήµατα, αλλά η επανάσταση που συντελείται σήµερα στον συγκεκριµένο τοµέα, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς καινοτόµα θερµικά συστήµατα. Η Valeo ξεχωρίζει σε αυτόν τον τοµέα, προσφέροντας τις απαραίτητες τεχνολογίες, από τη θερµική διαχείριση της µπαταρίας έως τα έξυπνα συστήµατα κλιµατισµού.

Το δίλημμα μεταξύ της αυτονομίας και της άνεσης από άποψη θερμοκρασίας εντός του οχήματος, η γαλλική εταιρεία το αντιμετωπίζει με δύο λύσεις:

  1. Τη νέα αντλία θερμότητας Valeo, που αποκτά τα δύο τρίτα της ενεργειακής της απαίτησης από τον ατμοσφαιρικό αέρα, περιορίζοντας, έτσι, την ανάγκη να λάβει ενέργεια από τις ενσωματωμένες μπαταρίες και χρησιμοποιώντας ένα φυσικό ψυκτικό. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με τη συσκευή αυτή μπορούν να ταξιδέψουν έως και 30% παραπάνω στους -15°C από αυτά που διαθέτουν συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Το 2021, μία μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα ενσωματώσει στη νέα της πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων μία επιλογή HVAC, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Valeo με βάση μία αντλία θερμότητας και ένα φυσικό ψυκτικό.
  2. Το Valeo FlexHeater, μία νέα έξυπνη τεχνολογία θέρμανσης. Αποτελείται από ακτινοβόλα πάνελ που κρύβονται κάτω από τις επενδύσεις της καμπίνας και καταναλώνει 25% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια (με τέσσερις επιβάτες στο όχημα – 50% λιγότερη όταν ο οδηγός είναι μόνος του), σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης, τα οποία παρέχουν ροές αέρα μέσω του συστήματος εξαερισμού.

Για ολοένα και πιο καθαρή κινητικότητα, η Valeo παρουσίασε, επίσης, το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρικού κινητήρα από την κοινοπραξία Valeo Siemens eAutomotive, με έδρα την Κίνα. Η τεχνολογία προσφέρει 100 kW ισχύος και περιλαμβάνει τον ηλεκτρικό κινητήρα, τον μετατροπέα (τον εγκέφαλο του συστήματος) και τον μειωτήρα (το αντίστοιχο του κιβωτίου ταχυτήτων). Είναι κατάλληλο για τα μικρά και μεσαία αυτοκίνητα πόλης και ιδανικό για μικρά sedan, εξασφαλίζοντας απόδοση και λογικό κόστος.


Η Valeo διαθέτει, ακόµη, µία σειρά τεχνολογιών που µετατρέπουν τα οχήµατα σε ένα είδος «ασπίδας υγείας». Οι καινοτοµίες της εταιρείας εντοπίζουν ρύπους και προστατεύουν τους ανθρώπους από µικρόβια, αλλεργιογόνα και ιούς, χάρη σε ένα εξαιρετικά αποτελεσµατικό φίλτρο.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, ανακοίνωσε, επίσης, την ανάπτυξη της πρώτης λύσης φωτισμού 360°, που περιβάλλει το όχημα με μία ζώνη φωτός, η οποία προβάλλει σαφείς, απλές και στιγμιαίες ενδείξεις τις οποίες μπορούν να δουν οι κοντινοί χρήστες του δρόμου, ιδιαίτερα οι ευάλωτοι, όπως ποδηλάτες και άτομα με σκούτερ και μηχανές.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία παρουσιάζει τις έτοιμες προς χρήση τεχνολογίες που μπορούν να ενσωματωθούν σε νέα οχήματα χωρίς οδηγό. Το Κιτ Κινητικότητας Valeo αποτελείται από αισθητήρες -«τα μάτια και τα αυτιά του οχήματος»-, ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου και αλγόριθμους. Έτσι, μπορούν να διαμορφωθούν λύσεις, που επωφελούνται από τα συστήματα «Plug & Play» της εταιρείας (λειτουργικά αμέσως μόλις εγκατασταθούν). Με αυτές τις λύσεις, δημιουργούνται νέες δυνατότητες, που βασίζονται σε αποδεδειγμένες τεχνολογίες με ποιότητα και αξιοπιστία, για παραγωγή μεγάλης κλίμακας.

Η Valeo εστιάζει στην καινοτομία και τη δημιουργία λύσεων για πιο έξυπνη, «καθαρή» και ασφαλή κινητικότητα. Το 2020, το 94% των πωλήσεων του Ομίλου στην Πρώτη Τοποθέτηση προήλθε από τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές CO2 και αυξάνουν την οδική ασφάλεια. Επίσης, το 56% των παραγγελιών που έλαβε ο Όμιλος, συμπεριλαμβανομένης της Valeo Siemens eAutomotive, αφορούσαν τεχνολογίες οι οποίες δεν υπήρχαν πριν από τρία χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.