Denso

DENSO E-learning: πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης

08/10/2021
Η οµάδα DENSO Aftermarket έχει δηµιουργήσει µία διαδραστική πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης για επαγγελµατίες επισκευαστές αυτοκινήτων, η οποία είναι πλέον διαθέσιµη και στην ελληνική γλώσσα, στη διεύθυνση denso-technic.com/el.

Ξεκίνησε τον Οκτώβριο να λειτουργεί και στη χώρα μας η πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της DENSO. Το DENSO E-learning έχει ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Οι χρήστες έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στην τεχνική γνώση και κατάρτιση της εταιρείας. Η νέα ιστοσελίδα τεχνικής κατάρτισης, DENSO E-learning περιλαμβάνει διαδικτυακά μαθήματα. Αναλύεται μία σειρά προϊόντων της εταιρείας (Μίζα-Δυναμό, Συμπιεστές A/C & Μπουζί-Προθερμαντήρες). Στόχος της είναι η ενίσχυση των γνώσεων των επαγγελματιών του κλάδου και η βελτίωση των δεξιοτήτων τους.


Το πρόγραµµα εκπαίδευσης e-learning παρέχει λεπτοµερείς τεχνικές πληροφορίες σχετικά µε τα προϊόντα της εταιρείας, τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και πρακτικές συµβουλές για τη χρήση τους.

Κάθε διαδραστικό διαδικτυακό μάθημα βασίζεται στη μελέτη των αντίστοιχων υλικών και στην τελική εξέταση. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν ένα προσωπικό πιστοποιητικό που εμφανίζει την εξειδίκευσή τους.

Παράλληλα, κατά την εγγραφή τους, οι μηχανικοί συμμετέχουν αυτόματα στο League of True Mechanics. Στο Πρωτάθλημα της εταιρείας, συλλέγοντας DENSO coins κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι χρήστες κερδίζουν βραβεία, με βάση τη βαθμολογία τους. Υπάρχουν δύο τρόποι λήψης D-coins (1 σωστή απάντηση = 1 D-coin): απαντώντας σωστά στα μίνι κουίζ που εμφανίζονται τυχαία στο υλικό μελέτης, καθώς και κατά την τελική εξέταση.

Μία σειρά μαθημάτων από διάφορες κατηγορίες προϊόντων είναι ήδη διαθέσιμα. Είναι κατάλληλα για όλα τα επίπεδα, ενώ η εταιρεία επιδιώκει να εμπλουτίζει διαρκώς τη θεματολογία, ώστε να διατηρεί το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Ο κ. Γιάννης Φρονιµάκης, Υπεύθυνος για τις αγορές Ελλάδας – Κύπρου – Μάλτας, µοιράστηκε µαζί µας περισσότερες πληροφορίες για τη νέα πλατφόρµα. Εξηγεί τα οφέλη που προσφέρει στους χρήστες. Μιλά ακόμα, για το Πρωτάθληµα των µηχανικών.

«Στην προσπάθεια µας να εµπλουτίσουµε τις ήδη καλές γνώσεις σας, έχουµε στη διάθεσή σας περαιτέρω διαδικτυακή ενηµέρωση.»

Τι προσφέρει η νέα πλατφόρµα της DENSO;

Η εγγραφή στο DENSO e-learning επιτρέπει στους τεχνικούς να παρακολουθούν μαθήματα σε μία σειρά θεμάτων, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα εξαρτήματα DENSO. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που προκύπτουν. Ταυτόχρονα εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Η πλατφόρμα διαθέτει σαφή και εύχρηστο σχεδιασμό. Όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν οπτικό και διαδραστικό υλικό.

Είναι σηµαντικό να τονίσουµε πως τα µαθήµατα έχουν δηµιουργηθεί και παραδίδονται από κορυφαίους εκπαιδευτές του κλάδου. Η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητά µας.

Ποιους τοµείς καλύπτει αυτή τη στιγµή το DENSO e-learning;

Η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα περιλαμβάνει μαθήματα αφιερωμένα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

  1. ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΤΗΡΕΣ: Το μάθημα παρέχει μία πλήρη επισκόπηση των προϊόντων DENSO. Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό και τις διαφορές κάθε τεχνολογίας έως την αρχή λειτουργίας. Εμβαθύνει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τις μελλοντικές τάσεις στο downsizing των κινητήρων και απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τη σωστή διαδικασία τοποθέτησης. Παρέχει επίσης πληροφορίες για τις πιο κοινές βλάβες και τις πιθανές αιτίες, καθώς και την αντικατάσταση του εξαρτήματος.
  2. ΜΠΟΥΖΙ: Καθιστά διαθέσιμη μία πλήρη επισκόπηση των μπουζί της DENSO, των χαρακτηριστικών τους και της γκάμας. Αναλύεται η διαδικασία καύσης και ο βασικός ρόλος που παίζουν τα μπουζί στο σύστημα ανάφλεξης. Περιλαμβάνονται και πληροφορίες για το μέλλον της ανάπτυξης των μπουζί με το downsizing των κινητήρων. Ενισχύει τις δεξιότητες στη σωστή τοποθέτηση των μπουζί, δίνοντας επίσης μία εικόνα για το τι συμβαίνει όταν η ροπή σύσφιξης είναι μεγαλύτερη/μικρότερη από την απαιτούμενη και πώς αυτό επηρεάζει τη μεταφορά θερμότητας. Επιπλέον, το μάθημα παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις πιο κοινές βλάβες των μπουζί και τις πιθανές αιτίες, προκειμένου να μπορέσουμε να τις αποφύγουμε.
  3. A/C ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Παρέχει τις βασικές αρχές του συστήματος A/C του αυτοκινήτου και των εξαρτημάτων του. Το μάθημα προσφέρει μία πλήρη επισκόπηση των βασικών αρχών, των τύπων και των εξαρτημάτων του κυκλώματος ψύξης και της λειτουργίας τους.
  4. ΕΚΚΙΝΗΤΕΣ: Παρουσιάζονται οι εκκινητές που προσφέρει η DENSO. Ξεκινώντας από τα χαρακτηριστικά και την ιστορία έως τους διαφορετικούς τύπους και τα στοιχεία τους. Συμπεριλαμβανομένης της πιο σύγχρονης τεχνολογίας Stop & Start. Το διαδικτυακό μάθημα παρέχει ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία τους και τεχνικές πληροφορίες για την τοποθέτηση και την ανίχνευση βλαβών, προκειμένου να εξοικειωθούν οι τεχνικοί με την αντιμετώπιση των πιο συνηθισμένων προβλημάτων και τη βασική διάγνωση.
  5. ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ: Αναλύονται οι εναλλάκτες που διαθέτει η DENSO, με λεπτομερείς πληροφορίες για την ιστορία, τα χαρακτηριστικά και τους διαφορετικούς τύπους, αλλά και για τα στοιχεία τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Επιπλέον, περιλαμβάνεται ένας τεχνικός οδηγός για την τοποθέτηση και την αντικατάσταση, με πληροφορίες προκειμένου να εξοικειωθούν οι τεχνικοί με την αντιμετώπιση των πιο συνηθισμένων προβλημάτων.


Κάθε µάθηµα συνοδεύεται από µία περιοχή λήψης µε φυλλάδια, καταλόγους και εγχειρίδια, δελτία προϊόντων και τεχνικές πληροφορίες.

Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας;

Ειδικά με την πανδημία και τους περιορισμούς που υπάρχουν όλο αυτό το διάστημα, οι ψηφιακές δυνατότητες έχουν έρθει στο προσκήνιο και έχουν αναδειχθεί σε σημαντικά εργαλεία για τον κάθε επαγγελματία. Στον κλάδο του αυτοκινήτου και των επισκευών η ψηφιοποίηση είναι μία τάση που επικρατεί και θα είναι καθοριστική στο άμεσο μέλλον. Με την πλατφόρμα, αξιοποιούμε αυτές τις δυνατότητες. Παρέχουμε στους συνεργάτες μας ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τα προϊόντα DENSO, ώστε να πραγματοποιούν οι ίδιοι με βέλτιστο τρόπο τις απαραίτητες εργασίες. Είναι σημαντικό πως ο κάθε χρήστης, όπου και αν βρίσκεται, έχει τη δυνατότητα να εξελίξει τις δεξιότητές του, στον χώρο και τον χρόνο που ο ίδιος επιθυμεί.

Πόσο σηµαντική είναι η εκπαίδευση για την DENSO;

Είναι εξαιρετικά σημαντική η εκπαίδευση για εμάς! Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, η εξελιγμένη τεχνογνωσία και η διατήρηση ισχυρών δεσμών με τους συνεργάτες μας αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της εταιρείας. Παράλληλα, θεωρούμε πως η διαρκής και ολοκληρωμένη εκπαίδευση στις σύγχρονες και μελλοντικές τεχνολογίες παίζει καθοριστικό ρόλο, ώστε τα εξαρτήματά μας να αποδίδουν στο μέγιστο, να διασφαλίζεται η ορθή διαχείριση και η αξιόπιστη λειτουργία τους, να διευκολύνονται οι τεχνικοί στις εργασίες τους και, με αυτόν τον τρόπο, να επιτυγχάνεται η ικανοποίηση του τελικού χρήστη, το οποίο είναι και ζητούμενο από όλους. Με την πλατφόρμα DENSO e-learning επιδιώκουμε να εμπλουτίσουμε τις ήδη καλές γνώσεις των συνεργατών μας.

Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες των συνεργατών µας αντανακλούν και την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων µας.

Σε ποιους απευθύνεται η πλατφόρµα;

Το DENSO e-learning έχει σχεδιαστεί ειδικά για μηχανικούς και συνεργεία. Σκοπός είναι να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους, διασφαλίζοντας μακροπρόθεσμο μέλλον στις επιχειρήσεις τους. Ωστόσο, διανομείς, μαθητές ή εκπαιδευτικοί τεχνικών σχολών ή άλλοι επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να αναπτύξουν ή να εμβαθύνουν τις τεχνικές τους γνώσεις, μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στα διαδικτυακά μαθήματα.

Τι είναι το «League of True Mechanics»;

Πέρα από το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που είναι διαθέσιμο, οι τεχνικοί μπορούν να συμμετάσχουν στο «League of True Mechanics». Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα για μηχανικούς. Εκεί, συλλέγουν «κέρματα DENSO» (D-coins) για κάθε μάθημα που ολοκληρώνουν. Έχουν την ευκαιρία να είναι μεταξύ των 10 καλύτερων μηχανικών και να ανταμειφθούν με πολύτιμα βραβεία, όπως PC Backpacks και power charges από την DENSO αλλά και φούτερ, μπουφάν και καπέλα από την DENSO Toyota Gazoo Racing Team.


Όσο περισσότερα μαθήματα ολοκληρώνει κάποιος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να φτάσει στο Top 10 και να κερδίσει ελκυστικά βραβεία!

Η πρώτη σεζόν του ελληνικού πρωταθλήματος των μηχανικών διαρκεί από 1 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η πλατφόρµα λειτουργεί ήδη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ποια είναι η εικόνα που έρχεται µέχρι τώρα και πώς εκτιµάτε ότι θα την υποδεχθεί το ελληνικό κοινό;

Το DENSO e-learning λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2020. Ήδη έχει συγκεντρώσει χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Επιπλέον, ο διαγωνισμός που τρέχει στα πλαίσια της εκπαίδευσης αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για τους μηχανικούς να συμμετέχουν. Εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και κερδίζουν όμορφα δώρα. Η ομάδα της DENSO Aftermarket επιδιώκει συνεχώς να διευρύνει το περιεχόμενο και να βελτιώνει την εμπειρία των χρηστών.

Θεωρώ πως και οι Έλληνες επαγγελµατίες του κλάδου θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του DENSO e-learning. Θα υπάρξει και στη χώρα µας αυξηµένο ενδιαφέρον, όπως στο εξωτερικό. Από την πλευρά µου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες µας για τη συνεχή υποστήριξή τους στα προϊόντα µας. Τους προσκαλώ, λοιπόν να συµµετέχουν σε αυτή τη διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρµα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εγγραφείτε στο newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.