valeo

100 χρόνια καινοτομίας, ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας

23/05/2023
Μία εταιρεία που έχει γίνει παγκόσμιος ηγέτης σε κάθε μία από τις δραστηριότητές της, με τεχνολογίες παρούσες σε πολλούς τομείς.

Η συναρπαστική πορεία της Valeo ξεκίνησε το 1923 στη Γαλλία, σε ένα μικρό εργαστήριο κοντά στο Παρίσι όπου κατασκευάστηκαν τα πρώτα τακάκια φρένων. Η εταιρεία ανέπτυξε τις δραστηριότητές της, επεκτάθηκε σε όλη τη Γαλλία και, στη συνέχεια, έγινε διεθνής: αρχικά στην Ευρώπη, έπειτα στη Βραζιλία και, τελικά, σε όλο τον κόσμο. Έναν αιώνα μετά, η Valeo είναι πλέον τεχνολογικός συνεργάτης των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως. Αυτό το μικρό εργαστήριο έχει εξελιχθεί σε έναν διεθνή γίγαντα με δραστηριότητα σε 29 χώρες και εργατικό δυναμικό 109.900 εργαζομένων.

Συναρπαστική πορεία

Φέτος, η Valeo γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας της, μία συναρπαστική πορεία στη βιομηχανία, με πρωτοπορία στη βιώσιμη κινητικότητα. Ο Όμιλος έχει υποστεί, με τον καιρό, ριζικό μετασχηματισμό, πετυχαίνοντας να προβλέψει τις αλλαγές στον τομέα της κινητικότητας. Και αυτές οι αλλαγές επιταχύνονται, συστηματικά και με γοργό ρυθμό τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα,

 1. Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής επιταχύνει την ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας.
 2. Τα ολοένα και πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης επιφέρουν βελτιώσεις στην οδική ασφάλεια.
 3. Η εμπειρία του εσωτερικού χώρου ανασχεδιάζεται.
 4. Ο φωτισμός μεταμορφώνεται, οδηγώντας σε νέα χαρακτηριστικά και νέες χρήσεις σε διαφορετικές περιοχές του οχήματος.

  Ευρύ φάσμα εφαρμογών

  Ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα, παγκοσμίως, είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία υποβοήθησης οδήγησης της Valeo και ένα στα τρία αυτοκίνητα γενικώς είναι εξοπλισμένο με τα ηλεκτρικά συστήματα μείωσης των εκπομπών CO2 που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Οι λύσεις της χρησιμοποιούνται, πλέον, σε όλες τις μορφές κινητικότητας, από την ηλεκτρική μικροκινητικότητα (ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά μηχανάκια κ.λπ.) έως τις νέες μορφές (ταξί χωρίς οδηγό, ρομπότ παράδοσης κ.α.), για να γίνουν τα οχήματα ηλεκτρικά, πιο ασφαλή και πιο αυτόνομα. Η χρήση των τεχνολογιών της Valeo έχει επίσης επεκταθεί εκτός του κόσμου της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε υποδομές και νέες υπηρεσίες: διαχείριση κυκλοφορίας, ασφάλεια πεζών, έξυπνος φωτισμός σε δημόσιους χώρους, φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και ψύξη κέντρων δεδομένων.

  Η Valeo έχει θέσει ως στόχο να συνεχίσει να καινοτομεί για έναν πιο ασφαλή κόσμο, χαμηλών εκπομπών ρύπων. Χαρακτηριστικό της επιδίωξής της να πρωτοπορεί αποτελεί το γεγονός πως είναι η κορυφαία γαλλική εταιρεία με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Γαλλίας (INPI). Δεσμεύεται, επίσης, να συμβάλλει στην επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα έως το 2050.

   Ο Christophe Perillat, Διευθύνων Σύμβουλος της Valeo, σχολίασε: «Γιορτάζουμε μία μεγάλη, συναρπαστική πορεία στη βιομηχανία φέτος. Εκατό χρόνια ιστορίας, ορμής και δέσμευσης. Εκατό χρόνια κατά τα οποία η βιομηχανική μας υπεροχή αξιοποιείται προς όφελος των πελατών μας στην αυτοκινητοβιομηχανία για τα νέα οχήματα και προς όφελος των πελατών – διανομέων για τη δευτερογενή αγορά. Εργαζόμαστε για να κάνουμε προσιτή την τεχνολογία αιχμής στην ευρύτερη αγορά και να ανταποκριθούμε στα υψηλότερα πρότυπα των αυτοκινήτων»

   ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
   Εγγραφείτε στο newsletter

   Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα, ενημερώσεις και ειδικές προσφορές απευθείας στο email σας.